Victorias charmdag – peppade maken Daniel inför alla!

Att montera möbler och lägga golv är knappast något Victoria och Daniel ägnar sig åt om dagarna. Men detta var inte som vilken dag som helst och Daniel fick visa vad han gick för!
Klickgolv i stora lass, och Daniel fick visa vad han gick för!

Klickgolv i stora lass, och Daniel fick visa vad han gick för!

Höganäs får under dagen besök av kronprinsessparet.

Klickgolv i stora lass, och Daniel fick visa vad han gick för!

Två timmar blankt i Skåne och kronprinsessparet har redan lärt sig lägga klickgolv och montera ihop möbler. Mycket nyfiket, detta är ju en värld rätt långt från deras egna gamla vackra och härligt knarrande 1800-talsgolv hemma på Haga slott.
Platsen där Victoria fick luncha för dagen!

Platsen där Victoria fick luncha för dagen!

Paret ser på de gamla ugnarna där den saltglaserade keramiken brändes

Paret ser på de gamla ugnarna där den saltglaserade keramiken brändes förr.

Men kanske gav det mersmak?
– Vilket bra familjepyssel! fnissade Victoria när hon hejade på sin man som klickade för allt vad tygen höll…
Att de har förlagt årets första gemensamma resa till Höganäs kommun har sina randiga skäl, berättar Johan Tegel från hovet.
– Höganäs rankas högt i index när det gäller företagsklimat och kronprinsessparet ville träffa företagarna och höra mer om hur de arbetar.
Så kom det sig alltså att Victoria och Daniel i förmiddags klev in på Välinge Innovation, det företag som uppfann klickgolvet, och som sedan har sett till att det lagts 1,4 miljarder(!) kvadratmeter över hela världen.

Victoria och Daniel lunchar i Höganäs

Nu lunchar Victoria och Daniel i den gamla saluhallen i Höganäs, den plats där den gamla Höganäskeramiken en gång tillverkades och där ugnarna fortfarande finns kvar.
På specialmenyn, som är skapad till dem, står citronbakad skrejtorsk med blåmusslor och blomkålscreme. Plus potatisblanquette (som betyder potatismos med extra mycket smör!).
På väg in till lunchbordet fick Victoria och Daniel också spana in en de gamla ugnarna där den saltglaserade keramiken brändes förr.
– Det är nästan som hokus pokus! Rena trolleriet, log Victoria.
Och sedan kom dagens första sötchock: Victoria fick syn på Hedda, 6 månader – och drogs dit som en magnet:
– Åh gud så söt, utbrast hon och sen kom prins Daniel och så hade Hedda blivit omklappad av sitt livs första kungligheter.