Victorias comeback: Exklusiva festen med Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Nu händer det – äntligen! Victoria och Daniel sätter på sig festskorna igen och ger sig ut på kvällsgalej.

 

Äntligen händer det! I kväll är kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillbaka ute på stan – i ett officiellt festligt sammanhang! Och det är första gången på ett halvår, i alla fall om man räknar bort födelsedagskonserten på Borgholms slott i juli.

Det är Stockholms konserthus som drar i gång hösten och de får alltså bästa tänkbara kungliga draghjälp i form av Victoria och Daniel. Kronprinsessan kommer själv att kliva upp på scenen – inte för att spela dock, men för att hålla inledningstalet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Victoria och Daniel kan se fram emot en mycket speciell kväll.

Det är den engelske dirigenten Andrew Manze som leder orkestern och Victorias tal följs bland annat av Igor Stravinskys Eldfågeln. Det utlovas drömmar, danser och berg-och-dalbanor!

– Kronprinsessparet ser fram emot att få besöka Konserthuset ikväll för att ta del av den för många efterlängtade säsongsöppningen, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Och konserthuschefen Stefan Forsberg jublar:

– Det är en enorm glädje för oss och för hela scenkonstsverige att kronprinsessparet tar en så aktiv roll i att lyfta fram kulturens betydelse i vårt samhälle.

Victoria och Daniel på konsert

Konserthuset Stockholms konserthus

I kväll blir det kunglig glans i Stockholms konserthus.

Men de vanliga restriktionerna gäller och Victoria och Daniel får bara sällskap av 50 personer i publiken. Förhoppningsvis betyder detta i alla fall att vi får se kronprinsessan i något extra festligt, kanske inte lilla cocktailblåsan men i alla fall en klänning med lite fler glamourpoäng än till vardags.

Svensk Dam bevakar Victorias och Daniel comeback, så mer om detta här på webben under kvällen!

LÄS MER: Victorias utspel mot Daniel – som får hela rummet att reagera

LÄS MER: 17 magiska bilder från Victorias fest i natt!

Foto: TT.