Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias direktiv till Sofia – tvingad att agera mot svägerskan

09 feb, 2023, 15:30 

Prinsessan Sofia fick tydliga direktiv av kronprinsessan Victoria.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är inte helt lätt att hitta sin plats som utomstående i en helt ny familj. För prinsessan Sofia blev omställningen extra tydlig.

Herman Lindqvist om prinsessan EstelleBrand logo
Herman Lindqvist om prinsessan Estelle

När hon fann kärleken i prins Carl Philip tvingades hon anpassa sig till en kunglig vardag och lämna mycket av det gamla livet bakom sig.

Men för Sofias del har det nästan verkat som om hon inte gjort annat i sitt liv. Hon dyker ständigt upp i sagolika kreationer och med sin prinsesslook strålar hon som om det inte fanns någon morgondag.

Annons
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia hälsar på gäster till Sverigemiddagen på Stockholms slott
Drottning Silvia och prinsessan Sofia valde en liknande look när det var dags för Sverigemiddagen på Stockholms slott.

Bilderna på Sofia och Victoria

Hon verkar dessutom ha en mycket god relation med sina svärföräldrar, kungen och drottningen, och hon och Silvia har en vana att ibland dyka upp i liknande outfits.

Även relationen med kronprinsessan Victoria verkar mycket god. Det blev inte minst tydligt när kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna var på statsbesök i Sverige förra året.

När Victoria och Sofia möttes hälsade de på varandra vänskapligt och varmt, som svägerskor och vänninor, och ett foto från tillfället vittnade om att relationen inte enbart handlade om två prinsessor av kungahuset Sverige.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia hälsar glatt på varandra
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia hälsar glatt på varandra.

Sofia hyllas

Ja, Sofia har verkligen tagit prinsessrollen på allvar. Förutom jobbet med sin stiftelse och en rad andra projekt, brukar hon och Carl Philip dyka upp på diverse tillställningar med jämna mellanrum.

Kungaexperten och historikern Herman Lindqvist är imponerad över hur väl Sofia axlat prinsessrollen.

– De verkar ha hittat en bra position och de framträder och representerar så mycket som de tycker är kul. De verkar trivas med rollen och kan nog användas ännu mer om det behövs. De är bra faktiskt, säger han till Svensk Damtidning.

Annons

Victorias roll

Herman Lindqvist beskriver Sofia som ett social geni.

– Hon glider in, hon får kontakt med människor av alla samhällsklasser, inte alls hög och snorkig. Hon funkar precis som man ska vara i Sverige idag.

– Hon har det med sig, hon är en social talang. Hon har varit i olika miljöer och levt ett intressant liv och är väldigt intelligent. Hon förstår precis hur hon ska göra och bete sig.

Prinsessan Sofia må vara en fena när det kommer till det kungliga livet, men Herman är övertygad om att Victoria spelade en central roll i början av Sofias prinsessäventyr.

– Sen lärde hon sig naturligtvis av Victoria kring det här yttre med formalia och ceremonier och hur man ska röra sig i olika sammanhang, men det lärde hon sig blixtsnabbt.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria lärde prinsessan Sofia hur man rör sig i olika sammanhang.

Foto: TT

Annons