Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias drastiska beslut – uppgifterna går inte att förneka

Victorias drastiska beslut – uppgifterna går inte att förneka

Victoria går emot strömmen – hamnar sist på listan.

Titta – här är klänningarna som kungligheterna bar på Nobel 2022
0:25

Efter reklamen: Titta – här är klänningarna som kungligheterna bar på Nobel 2022

(0:25)

Slå på ljud

Kungligheternas jobb är att representera sitt land och stå upp för demokratiska värderingar och det kan ske i många former. Ett sätt som kronprinsessan Victoria har lärt sig utnyttja är mode. Hennes stil är genomtänkt och utöver det estetiska tar hon alltid tillfället i akt att förespråka hållbarhet och svenska modedesigners.

Victoria i kostym på konferens i Sälen.

Henrik Montgomery/TT

I egenskap av en av de absolut hårdast arbetande kungligheterna i Europa är hon alltid i behov av outfits som passar de olika sammanhangen, allt från besök på olika myndigheter till representation vid glamourösa middagar.

Victorias tydliga stil

Tillsammans med designern Tina Törnquist har hon de senaste åren jobbat hårt på att hitta sin personliga stil samtidigt som det ska gå ihop med alla hennes krav på kläderna hon bär och det har gett resultat.

BORGHOLM 20220714Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine, drottning Silvia, prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på ÖlandFoto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Jonas Ekströmer/TT

– Victoria har en väldigt strömlinjeformad stilprofil och hon missar sällan målet med en outfit. Vi ser henne i allt från skräddarsydda kostymer till mer lediga outfits. Det här året har den romantiska sommarklänningen verkligen seglat upp som en storfavorit hos kronprinsessan och hon bär upp det så elegant, säger Natalie Mourad, kunglig reporter på Svensk Dam.

– Samtidigt är Victoria inte rädd att ta risker. Hon chockade alla med en rosa prinsessdröm på Nobelbanketten, det är ett modeögonblick som kommer hamna i historieböckerna kan man lugnt säga!

Sist på listan

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till en middag på Sveriges ambassad i Rom.

Henrik Montgomery/TT

När sajten UFO No More presenterar sin statistik över vad kungligheterna har burit för plagg står Victoria ut på ett säreget sätt. Hon är topp tre när det kommer till att ha burit flest antal nya plagg, en effekt av henens flitiga arbete för kungahuset under året.

Kollar man däremot totalt värde på de 147 nya plaggen och accessoarerna är det bara tre personer som spenderat mindre, av de 19 stycken som synats. Går vi vidare och tittar på snittpris per plagg är Victoria den absolut mest sparsamma, hon snittar ungefär 3000 kronor per plagg, det medan de flesta andra ligger på mellan 10 - 20 000.