Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jobbiga beskedet till Victoria och Daniel – resan hotad av fullständiga kaoset

28 jan, 2023, 05:00 
Indra Nordemar

Victoria och Daniel har nåtts av ett tråkigt besked inför sin kommande resa till Australien och Nya Zeeland.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
7 gånger Victoria har strålat i kostym!Brand logo
7 gånger Victoria har strålat i kostym!

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels första gemensamma utomlandsresa för i år närmar sig med stormsteg.

Om bara ett par veckor bär det av till Oceanien, men resan kan blir svårare att genomföra än planerat – om ens överhuvudtaget.

Victoria och Daniel resa ihop – långväga bort

Det är i februari som kronprinsessparet tar sitt pick och pack och lämnar Haga slott för en stund. De har nämligen två viktiga statsbesök inplanerade, i Australien följt av Nya Zeeland.

Resan börjar i australienska huvudstaden Canberra, sedan beger sig Victoria och Daniel vidare till Sydney, och därefter är tanken nya zeländska Wellington och Hamilton, men det är de sistnämnda som kan bli krångliga att få till – i alla fall så som det ser ut i nuläget.

Annons

Totalt kaos – resan kan ställas in

Det råder just nu totalt väderkaos i Nya Zeeland. I slutet av veckan drog ett åskväder in och på fredagen föll en hel sommars nederbörd över Auckland, landets största stad.

Regnat har orsakat kraftiga översvämningar hela stad. Stormvarningar har utfärdats, människor har uppmanats att evakuera, strömmen har gått i tusentals hushåll och flygplatsen hat tvingats ställa in alla flyg.

Auckland, Nya Zeeland, drabbat av stora översvämningar. Bild från fredagen.

bilder från den lokala tidningen Stuff syns en fullkomligt översvämmad flygplats. För 200 passagerare innebar det att de inte kunde lämna flygplanet. De hade redan gått ombord flyget som skulle till Sydney när det blev inställt, och fick därefter inte återvända till flygplatsen utan tvingades spendera natten på planet.

Det är inte direkt ovanligt med regn i Nya Zeeland, men det är ovanligt med oväder av den här kalibern.

Förhoppningsvis har det vänt till Victoria och Daniel ska bege sig. Den vanligaste vägen till Wellington är nämligen via Auckland.

Foto: TT

Annons