Victorias enorma sorg efter plötsliga dödsfallet: ”Kommer sakna något enormt”

Victorias enorma sorg efter plötsliga dödsfallet: ”Kommer sakna något enormt”

Johan Nilsson/TT

Victoria och kungafamiljen är i stor sorg efter det plötsliga och tragiska dödsbeskedet

Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen
0:35

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

(0:35)

Slå på ljud

En gigant inom svensk tv-underhållning har gått bort. Kungen över Bingolotto och På spåret, Ingvar Oldsberg gick bort efter en kort tids akut sjukdom, skriver familjen i ett uttalande.

Sorgen är självklart enorm.

Få har gjort så stort avtryck inom den svenska underhållningsscenen som Ingvar Oldsberg, det kan de flesta som både sett honom i rutan och jobbat med honom bakom kulisserna vittna om.

Bland de sörjande finner vi den svenska kungafamiljen, inte minst kronprinsessan Victoria, som alltid haft en fin relation till Ingvar. Han har varit delaktig i hennes födelsedagsfirande på Öland via sin goda vän Kay Wiestål, som var den som arrangerade den allra första Victoriadagen och höll i evenemanget i många år därefter.

Ingvar var själv värd för Victoriadagen 1999, men har varit på plats många, många gånger för att fira kronprinsessan. Oldsberg var oerhört folkkär och många förknippar honom med det klassiska frågesportsprogrammet På spåret, som han ledde i över 20 års tid, från starten 1987 tills dess att han lämnade över stafettpinnen till Kristian Luuk 2009.

Kronprinsessan Victoria delar ut stipendium till Lars Frölander, medan Ingvar Oldsberg ledde firandet på Solliden 1999.

Charles Hammarsten/TT

– Ingvar var otroligt populär bland hela svenska folket och kungafamiljen är såklart inget undantag. Deras vägar har korsats massvis med gånger, främst på Öland där både kungafamiljen och Ingvar älskade att spendera tid under sommaren. De kommer sakna honom något enormt, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

I Aftonbladet säger tidningens tv-recensent Jan-Olov Andersson följande om Ingvar Oldsberg:

– De sista två åren ungefär har Ingvar beklagat sig över inställda och uppskjutna operationer. Så han har ju uppenbarligen inte mått så bra.

– Han hade en lättsamhet som gick hem i stugorna, alla gillade honom och han var ett superproffs också. Han kunde göra krångliga program men fick det att se enkelt ut.