Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias ex-livvakt knuffvarnas under fotbolls-VM

27 jun, 2018, 13:00 
AvJoakim Magne
Säkerhetsmannen Jan Gustavsson var personlig livvakt till kronprinsessparet. Nu är han svenska fotbollslandslagets säkerhetschef – och har hamnat i trubbel för att ha knuffat en tysk ledare i bröstet.
Annons

Det var under Svenska fotbollslandslagets VM-match mot Tyskland i lördags som tumult uppstod i samband med slutsignalen.

Ord skreks, arga blickar kastades och hånande gester flög genom luften. Det var upprört, minst sagt.

I efterspelet har det mesta handlat om vilka konsekvenser det här skulle få för de iblandade. Först meddelade det internationella officiella fotbollförbundet, Fifa, att två tyska ledare skulle straffas med avstängning för bråket. Men tumultet fick även svenska konsekvenser.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Svenska säkerhetschefen Jan Gustavsson tryckte till en tysk ledare med två raka armar i bröstet. En knuff, helt enkelt.

Men varför är det är någonting vi på Svensk Damtidning rapporterar om.

Jo. Jan Gustavsson, som varnas för knuffen av Fifa, har en lång historia med kungafamiljen.

Kronprinsessan Victoria livvakt.

Under sin tid hos Säpo arbetade han med kungabarnens personskydd och känner således flera av kungligheterna sedan barnsben. Han var också ansvarig för säkerheten under Victoria och Daniels bröllop och den efterföljande bröllopsresan.

Annons

På arkivbilder går det att se Gustavsson ständigt närvarande varhelst kronprinsessparet rör sig i samband med förberedelserna och festligheterna. Under bröllopsresan till Tahiti syntes han också intill Victoria och Daniel.

Kronprinsessan Victoria och prins Daneil på Tahiti med livvakten Jan Gustavsson.
Dåvarande säkerhetsansvarige Jan Gustavsson tillsammans med kronprinsessparet längs en strandpromenad på Tahiti.

Jan var även en av gästerna på Carl-Philips svensexa i Aten 2015. I Aftonbladet utvecklar landslagschefen Lars Richt hur han ser på de disciplinära åtgärderna.

– Vi anser att Janne gjort det nöden kräver, vi anser inte att han har gjort fel. Han agerade efter det som skedde, han ville får bort de tyska ledarna. Men nu försöker vi lägga undan detta så fort vi kan. Vi vill inte prata med om det mer, säger han till tidningen.

Foto: Stella, IBL

Annons