Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias familjeknep för Oscar och Estelle: ”Bästa sättet”

30 okt, 2023, 10:00 

Kronprinsessan Victoria om familjeknepet för att få med prinsessan Estelle och prins Oscar.

Annons

Kronprinsessan Victoria älskar att bege sig ut i naturen och röra på sig. Det är ett intresse som hon delar med sin käre Daniel, som i vissa kretsar går under namnet ”Sportprinsen”.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Intresset för friluftsliv och natur har även förts vidare på barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, där allt från skidåkning, skogsvandring och Pep-dagen i Hagaparken ryms.

– Det doftar barr och ljungen blommar. Här i skogen känner jag mig omsluten, och dofterna och färgerna är på ett speciellt sätt. Det naturen ger mig - det vackra och det mystiska - det vill jag ge vidare till mina barn, säger Victoria i en intervju med Sveriges Radios Naturmorgon.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar att vara ute i naturen.

Victorias familjeknep

Även om både Victoria och Daniel gärna får med sig barnen ut i naturen, är det inte alltid helt lätt. Barnen har också andra intressen och när det vankas skogstur med familjen kan det bli att de inte alltid vill följa med.

Victoria har dock ett smart knep för att få med barnen och det krävs inte direkt någon raketforskning för att peppa igång Estelle och Oscar.

– Ta med en tennisboll. Det är det bästa sättet. Då kan man leka kull och då kommer man framåt på ett helt annat sätt. Det är det bästa vi gjort.

Annons

Så går leken till

Victoria berättar hur familjen brukar jaga varandra med tennisbollen och hur Oscar och Estelle skickligt duckar för att inte bli träffade.

Däremot är hon inte helt nöjd med sina kast.

– Daniel är bra på att träffa, Oscar är bra på att springa, Estelle är också bra på att springa. Jag är väldigt dålig på att träffa, säger hon.

Prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria
Både prinsessan Estelle och prins Oscar älskar att leka i skogen.

Foto: TT

Annons