Victorias fantastiska dag på Solliden i bilder

Victorias fantastiska dag på Solliden i bilder
Annons
Kronprinsessan med Daniel och sina föräldrar.

Kronprinsessan med Daniel och sina föräldrar.

Det blev en helt fantastisk dag för kronprinsessan Victoria. Solen sken, hela familjen på plats och så fanns fästmannen Daniel Westling vid hennes sida för första gången.

Kronprinsessan berättade själv att det hade varit helt fantastiskt att få fira födelsedagen med Daniel. Victoria och Daniel Westling varit tillsammans i sju år men det var fört nu som drömmen blev verklighet. Att få ha fästmannen vid sin sida, med pappa kungens godkännande.

– Jag är så glad att Daniel kan vara med idag. Det är en speciell dag, sa kronprinsessan förtjust.

Här följer några bilder från kronprinsessans födelsedagsfirande på Solliden. från efter lunch, då kronprinsessan kom ner för stentrappan på Solliden med sin Daniel för första gången, till festligheterna på kvällen.

Av Agneta Nisbeth

Annons

Foto: Charles Hammarsten och Patrik Österberg

Du kan följa firandet på Öland
på svenskdam.se:s sommarblogg,
timme för timme… Klicka HÄR.

Här hittar du alla tidpunkter
för firandet. Klicka HÄR.


[smooth=id: 64; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

78 kommentarer till “Victorias fantastiska dag på Solliden i bilder”

 1. Britt skriver: 15 juli, 2009

  Jag tog lika bra bilder själv i går på Solliden…


 2. Helena M skriver: 15 juli, 2009

  Vad kul Britt, minnen för livet.

  Kram gulle dig.


 3. Kerstin B skriver: 15 juli, 2009

  Nu hoppas vi att Victoria o Daniel får vila upp sig idag. Kom just hem från Hagaparken o Haga Slott. Gudomligt vackert liger det där mitt i parken o Brunnsviken ett stenkast i från.


 4. MonicaParaguay skriver: 15 juli, 2009

  FELIZ CUMPLEAÑOS!!! PARA LA PRINCESA


 5. Martin skriver: 15 juli, 2009

  ajajaj nu skriver det en fjella pa utrikiska igen….va sa’ vi gora med det??
  ……:)


 6. Martin skriver: 15 juli, 2009

  vem sitter pa Prins Carl-Philip hogra sida?? nan som vet??


 7. chris skriver: 15 juli, 2009

  Victoria stipendiaten väl? Och hon har redan fästman så var inte orolig Martin- för hon är bara guldmedaljör och inte alls adlig


 8. chris skriver: 15 juli, 2009

  och man kan också lätt se att Helena jonsson inte har en klänning för 45 000 på sig heller men jag tycker hon var vacker ändå- är så kul att se idrottsprofiler när dom är privata- synd bara att vi inte tycks få veta vilken gåva hon gav prinssesan. Bättre respons borde stipendiaten fått eller? Hon har säkert funderat massor över vad hon skulle ge Victoria.


 9. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Chris…hehe jag oroar mig valdigt lite i livet…har inte tid med det…
  men jag var nyfiken sa tackar for svaret….nagra romatiska vibbar gav hon mig inte…damer under 35 ars alder ar for unga for mig you see..!!


 10. chris skriver: 15 juli, 2009

  aha ja nu tänkte ju jag mer på carl-philp än på dig men ska vi tänka på dig så kanske jag passar.. synd bara att jag bara är en enkel bonddotter från småland,
  Förresten passar c-p väldigt bra som singel- han verkade härligt tillbakalutad. Nån skrev att Daniel inte vill bli prins ja det tror inte heller jag var hans barndomsdröm- han ville nog hellre bli brandman…
  Men C-P tror jag inte heller är så bekväm i sin roll så jag hoppas mycket på hans design. Tror det kan bli riktigt bra. Jag gillar att det finns en tradition inom formgivnig och konst hos bernadotterna.


 11. signesigne skriver: 15 juli, 2009

  Jag var inte på idrottsplatsen utan bara på Solliden.Jag stod på första parkett utefter kortegevägen och där stod inte så mycket människor. Viktoria vinkade så glatt och även Daniel de åkte i samma vagn som Kungen och Silvia.Sedan stod jag och min kompis utanför idrottsplatsen en stund sen gick vi hem till min kusin som bor i Borgholm på sommaren. Vi kollade reprisen och jag tyckte också att priutdelningen gick mycket snabbt annars brukar de prata i mikrofon och Viktoria brukar visa upp vad hon får.
  MARTIN brevid C-P satt Helena Jonsson som vann guld i Skidskytte.Jaha hur gammal är du?


 12. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Gammal nog att veta battre samt ung nog att fortfarande inte bry mig for mycket….:) Ah ok Chris nu forstar jag vad Du syftade pa med adel osv,
  trodde Du var ute efter mig ..:) (Du brukar ju vara det) nej henne tror jag inte att Prinsen ar intresserad av…som jag sagt forut borde han sandas till Frankrike pa ett ar eller tva med enda uppgift att lara perfekt franska..sa loser det sig nog (den kungliga familjen kan inte precis beskyllas for att varda sina franska rotter)
  —men det klart fuskar han sa kommer han val hem med en amerikanska som vurmar for det franska spraket..sana gar det tretton pa dussinet..!!
  Chris sa Du ar bond dotter…hmm Du vet val att jag ar lantbruks utbildad?? men det klart det var lange sen jag plojde en teg….:)


 13. Christina Helsinki skriver: 15 juli, 2009

  Martin , eftersom så många av damerna här har spekulerat om vem du är, måste jag ocksä fräga dig; är du avlönad för att kommentera allt som skrivs i Tidningen?

  Sida upp och sida ner, Martin. Nya posters kommer och försvinner genast.

  Pä ålderns höst, börjar inte fingrarna domna?

  Detta är en fråga till Martin, så alla, personliga attackerares kommentarerar kommer att ignoreras.


 14. chris skriver: 15 juli, 2009

  jasså är det så – bäst man drar då Christina- ha kul här


 15. Terezeno skriver: 15 juli, 2009

  Trots alla Födelsdagsfästligheter, var vår Konung inte glad! Se på bilden. jag trotr inte att HMK gillar Victorias val av sin blivante make. Man har en känsla av att HM ställer upp mot sin villja!

  Daniel saknar glans och det lilla extra för att “smälta” in i sammanhaget. han är lite klumpig helt enkelt.

  Jag var stor rojalist anhöngare. Låt vårt kära kungaparet, vara det sista i Sverige! Allt annat kommer att bli en parodi! Grattis Victoria till fyndet!


 16. Terezeno skriver: 15 juli, 2009

  Sedan håller man på statistik och frå¨gor om: “Hur klarade sig Daniel i dag?” Vore det inte bättre om kronprinsessan skaffade sig en väl utbildad man som passar in i de kungliga kretsarna?
  Eller ska vi hålla på hela tiden om hur Danne ska klara sig i framtiden!
  Tänk bara på när de ska gifta sig och resa ut i världen för att representera Sverige! Vad kommer Daniel att prata på med alla celebritäter?
  Hur han “skappade” sina gym? helt ointressant. Han må vara driftig, så kan vara vem som helst på sitt område! Och sen?
  Må Victoria gilla honom, men inte det svenska folket! Vi har fått nog av “den gungliga sagan”. Låt C-P eller Madeleine blir arvingar till kronan, tack.


 17. chris skriver: 15 juli, 2009

  vad naivt hon är 32 vet kvinnan vad hon vill? ja ja ja hon vet det nice namn du skaffat dig fast lite old…..


 18. chris skriver: 15 juli, 2009

  kan vi hjälpa detta par nu? Jag tycker det för jag vill verkligen att det ska bli bra. Och kan inte folket acceptera deras kärlek vem ska då göra det? Dom kommer att gifta sig oavsett oss och hjälp nu detta underbara par till det. Det har faktiskt tagit alltför lång tid så nu räcker det med elakheterna.


 19. Helena M skriver: 15 juli, 2009

  Viktoria är en strong tjej med vilja av stål. Hon älskar sin Danne fullt ut. Sen om han har varit gyminstruktör är väl helt oväsentligt, de älskar varandra helt ut.

  Hur många år har de varit tillsammans nu?

  Madde kilar också stadigt, hur länge har de varit tillsammans?

  Må all lycka skina på er och ha en god natt.

  Kram Helena.


 20. Mingo skriver: 15 juli, 2009

  Tereze!
  Jag delar helt och fullt dina åsikter, må vårt kungapar bli det sista! Jag är monarkist, inte längre rojalist. Kungahuset är som vi vanliga numera, fast de har kvar sina uråldriga privilegier. Detta hör inte hemma i en modern demokrati.
  Jag har inget emot att de unga tu gifter sig, men abdikera Victoria och lev ett vanligt liv med Daniel


 21. signesigne skriver: 16 juli, 2009

  TEREZE och MINGO
  Kungen var jätteglad både på Solliden ich IP. På Solliden var det väldigt varmt och hade jag haft kostym så hade jag svimmat och om någon fotograf lyckades ta en bild på Kungen och Daniel där de inte skrattae hela tiden så misstolkas det genast. Vi vet ju alla vad Daniel gått igenom!
  Synen på vem som ska ta över efter Kungen är också väldigt konstig.Både Jonas och ev.Emma är också “vanliga” människor skulle de vara “bättre” än Daniel. Silvia var en vanlig OS-värdinna och ej kunglig. Men se så bra det blev när kungen fick välja med hjärtat.Det är likadant med Viktoria hon älskar sin Daniel och får han bara lite mer träning så kommer han att bli en bra representant tills. med Viktoria.


 22. Martin skriver: 16 juli, 2009

  Christina
  nej jag ar inte avlonad (tyvarr)..men jag sitter har on-line och kollar borskurser..och da ar det en avkoppling att hoppa in har emellan och spexa lite..pa alderns host?? hehe jag ar inte ens farfar an…
  Jag uppskattar Ditt skydd…mot andra ev kommentarer..:) Kitos.!!


 23. Sofia skriver: 16 juli, 2009

  Det är väl aldrig någon som ifrågasätter att Victoria och Daniel är kära i varandra. Och att de ska gifta sig är ju klart. Däremot måste vi som folk kunna tycka att det är bra eller dåligt för Sverige. Tyvärr är det ju så i den position de är eller blir att de alltid kommer att synas under luppen. För min del tror jag att Victoria nog kan bli en bra drottning. Daniel är jag dock mer tveksam till om han passar. Men han kommer ju aldrig att få någon makt så det gör ju inget.


 24. Sofia skriver: 16 juli, 2009

  … Vickan har ju som drottning inte heller någon makt utan blir en sk “puppy-dog” – att visas upp i officiella sammanhang.


 25. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Sofia, men Daniel kommer ju också att “visas upp i officiella sammanhang”. Så visst spelar det roll. Men med tiden så slipas han väl av lite i kanterna. Men svenska folket kommer att ha synpunkter och älta länge till. Modig kille, får man säga iaf.


 26. SOLEIG skriver: 16 juli, 2009

  Låt detta jippo bli det sista i Borgholm. Nästa år när hon är gift så passar det inte att hon ska ha en Victoriadag,Och alltid denna töntiga Ölandsräkt,
  både Silvia och Victoria har ju haft dena i alla år. Passar på midsommar och vid folkdansuppvisning.

  Solveig


 27. Gittan skriver: 16 juli, 2009

  Solveig… Och jag är av absolut motsatt åsikt..
  Må detta vara en traditon för framtiden med blivande maken och nya små kungliga barn närvarande. Alla europiska kungahusen hyllar sina regenter och tronarvingar med speciella ceremonier vid födelsedagar, trontillträdesdagar etc..Varför skulle vi vara annorlunda?
  Själv tror jag att Victoria uppskattar det årliga arrangemanget och tycker det är festligt att folk reser långa vägar för att delta i hennes firande.
  Hon vill säker bjuda på denna folkfest även som gift…
  Och för oss som inte kan närvara på Öland är det ju ett gyllene tillfälle att få delta i firandet på distans…


 28. Sofia skriver: 16 juli, 2009

  Det finns bättre sätt att fira henne på. Fira henne som kungen firas till exempel.


 29. SOLvEIG skriver: 16 juli, 2009

  Jag tror de flesta kommer dit för artisternas skull.

  Solveig


 30. Anna-Karin skriver: 16 juli, 2009

  Hej Signe, jag vill bara säga att jag gillar det du skrev. Jag tycker att Victoria och Daniel verkligen visar vad sann kärlek är.
  De har genomgått så mycket skriverier och annat trams. Så jag vet att vi kommer få ett väldigt bra kronprinspar nästa år. Vi kan vara stolta över Victoria. Detta var bara några ord från mig.


 31. Britt i Lund skriver: 16 juli, 2009

  Signe, Jag gillar också vad du skrev! På sidan 6 i nr 30 av Svensk Damtidning står några kloka ord om Daniel: Han räknas redan som en fullvärdig medlem av kungahuset! Varför skulle kungen numera ha en negativ inställning till denne unge gentleman som Daniel utvecklats till, varför skulle kungen inte vilja att hans äldsta dotter gifter sig av kärlek, det gjorde ju kungen själv! Det har ju gått bra i övriga europeiska kungahus där borgerliga unga damer gift sig med kronprinsar och blivit mycket uppskattade, exempelvis i Danmark, Holland, Spanien osv! Hade det varit bättre om den blivande prinsen i Sverige hetat Wolfgang Schmidt från Tyskland? Lycka till Victoria och Daniel,! Ni kommer att bli ett mycket representativt kronprinspar för Sverige i tiden!


 32. Martin skriver: 17 juli, 2009

  nej da men om han hetat Philippe de Bourbon hade varit bra men Sverige skulle nog inte klarat det…battre som det ar..:) beaucoup mieux


 33. Helena M skriver: 17 juli, 2009

  En liten dum fråga, men varför bär kungafamiljen en röd ros i kläderna? symboliserar det något jag missat?

  Kram Helena.


 34. Mingo skriver: 17 juli, 2009

  Hela kungafamiljen är kanske socialdemokrater. Vem vet???
  Därför bär de en röd ros.


 35. Netahttp skriver: 17 juli, 2009

  Mingo. Möjligen Prins Daniel. 🙂


 36. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 17 juli, 2009

  Jag tycker också att man ska göra detta till en tradition att fira Victoria, tänk när hon och Daniel får barn så fortsätter detta det vore väl trevligt. Det kan vi här upp i kalla Sverige behöva, lite att fira skadar inte, alla andra länder firar ju sina kungligheter så varför in vi.


 37. Netahttp skriver: 17 juli, 2009

  Maggan, hej hopp och grattis till guldbrölloppet, en dag för sent visserligen, men ändå
  Kram


 38. Martin skriver: 18 juli, 2009

  Mingo nix om Kungen rostade sa inte blev det pa Mona med Toblerona


 39. Lisbeth Reyment skriver: 18 juli, 2009

  Grattis till kronprinsessna Victoria och grattis till de duktiga fotograferna, speciellt Charles Hammarsten, som var med här i Sydney och tog så fina bilder när kronprinsessan var här. Då var det fest och glädje precis som det var på Victorias födelsedag. Det riktigt lyser av lycka om Victoria och Daniel och det är en fröjd att se. Gratulerar än en gång!
  Lisbeth i Sydney


 40. Martin skriver: 18 juli, 2009

  Lisbeth Hur kallt blir det i Sydney nu pa vintern??


 41. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Lisbeth
  Om du är i Sydney och skriver därifrån hur kan du då ha åäö på ditt tangentbord?

  Martin
  Hur förklarar du detta? Du har ju inte det ?


 42. Karin skriver: 19 juli, 2009

  Hvorfor ser Silvia alltid ut som en kjerring? Hun kler seg tråkig


 43. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Karin. Håller med. Särskilt den här outfiten ser ut som om lusten att klä sig helt försvunnit hos drottningen. Hon verkar alldeles ha tappat gnistan.


 44. Martin skriver: 19 juli, 2009

  Signe, man kan ju importera ett svenskt tangentbord..eller rent av bestalla ett…det finns koder man kan sla sa kommer åäö upp..eller om man giter kan man klistra in dom…eh eller sa bor “man”inte i Sydney…:)
  dom flesta utlandssvenskar tycker nog om att ha ett svenskt tangentbord
  – men jeg er ligeglad med det-!! om jag skriver nat viktigt gar det ratt bra att klistra, jag kopierar alla tre klistrar alla tre och suddar de tva jag inte vill ha…relativt smidigt…men giter som sagt bara nar det ar
  nåäödvåäöndigt……:)


 45. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 19 juli, 2009

  Stackars Martin. Misstänksamheten har inte lagt sig än… 🙂


 46. Martin skriver: 19 juli, 2009

  hehe Johannes jag tror att denna gangen var den riktad mot “down -under”….??!!


 47. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Martin
  Varför importerar du inte ett svenkt tangentbord så slipper du ju besväret med att klistra? Dessutom behöver vi inte hela tiden undra var du är?

  Johannes
  Jag är inte misstänksam på Martin. Jag är bara sååååååååååå nyfiken! Ibland har jag trott han bott på Öland ibland Skåne osv.


 48. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 19 juli, 2009

  Jaha Signe, förstår det. Är också nyfiken på många här, framförallt hur de ser ut. Man skapar sig ju lätt en inre bild 🙂


 49. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Tror att Martin bor i Californien. I så fall får han se upp, för nu har det kommit dit människoätande stora bläckfiskar. Skallerormar finns det också i öknen.


 50. Martin skriver: 19 juli, 2009

  hehe det var i San Diego…langt harifran…skallerormar,,ja det ar skillnad det…minsann inte bara i oknen di slingriga krypen finns lite overallt….finns 8 olika arter inbillar jag mig med olika gift som verkar pa olika satt…men alla ar potientiellt dodliga…far man inte vard snabbt dor man nog…men de flesta arterna ar inte sarskilt aggresiva..man skall bara inte leka med dom..:) “don’t tread on me” var ju en slogan mot engelsmannen en gang,,,
  http://www.youtube.com/watch?v=nMxuwvel1Dg


 51. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Neta
  Det låter ju hemskt så om Martin slutar skriva här kan vi ju tro att han blivit uppäten !!!!??? Men jag hoppas inte att han bor där och hur har du kommit fram till det Neta ? Tiderna stämmer med våra och i Califonien är det väl många timmar före/efter oss. Om han bor utomlands så tror jag nog någonstans i Frankrike/Spanien. Han kan förstås bo i Gambia för där är samma tid som oss nu när vi har sommartid !


 52. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Ja, Johannes, vi vet ju iaf hur du ser ut. 🙂


 53. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Långt ifrån San Diego? Kan det månne vara i San Francisco du håller hus?


 54. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Martin
  Usch vilken äcklig orm ! Jag kunde knappt titta!


 55. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Ursäkta, men vad är Gramus syndrom?
  En som aldrig frågat förr.


 56. Martin skriver: 19 juli, 2009

  hemma hos reportage fran mig till alla nyfikna…:)
  http://www.youtube.com/watch?v=q1x8W29pDRw


 57. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Karin
  Jag tycker Silvia klär sig fint jag tycker inte hon klär sig som en “kärring”.Hon är väl 65? (rätta mig) och ingen tonåring längre jag hade reagerat om hon sett ut som en 20-åring. På Solliden hade hon ovanstående kläder och kavajen var jättefin till den vita kjolen. Detta passar en dam i hennes ålder.


 58. Martin skriver: 19 juli, 2009

  grå mus syndrom….en som aldrig svarat forr..:)


 59. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Martin
  Härlig musik och fina bilder från San Francisko.Frank Sinatra är toppen.Martin bor du i en av skyskraporna?


 60. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Oj Martin. Nu hade jag nog inte alla besticken i lådan. Men det var ju det förbaskade å-et som inte fanns som lurade mig. Dummer går först.


 61. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  He he, Signe. Martin är nog “on the road”, med sina cowboys boots.


 62. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Johannes igen. Vi har ju sagt att vi skall ha en blind date, vi i det gamla gänget. Lillan var den som föreslog det. Länge sen hon var inne.
  Och Demba, stackarn, nu är det över fjorton dar sen hon fick datorhaveri. Hon måste ha en fruktansvärd abstinens.


 63. Martin skriver: 19 juli, 2009

  hehe nej det ar inte sa latt alla ganger att fylla pa med ratt aa ae oe…
  nej bor pa markplanet i narheten av Dolores Mission for den som kanner SF….San Fransisco ar saaaaa vackert och charmigt alla ni som inte varit har…boka biljetten NU….(innan kriget )….
  och alla sorters restauranter och det finns ett franskt kvarter som valdigt fa kanner till alldeles vid portalen till China Town mitt emot portalen finns ett cafe’ som heter Cafe’ de la Presse och dar brukar jag ga och lyssna pa svenskar som forirrat sig dit…:)
  mycket trevligt…nej min sjal o da nu far ni ringa och boka…!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=vvCMN2gfyzE


 64. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Vi bokar biljetter nu. Har du någonstans att härbergera alla dina fans på Svensk Dam.? Vi får ta en gruppresa till något billigt hotell. Lite hippiestuk är det väl över SF? Så man behöver inte ta med sig Chaneldräkten, I suppose…


 65. Irena. skriver: 19 juli, 2009

  Alla kan övernatta på Alcatraz…med Martin.


 66. Martin skriver: 19 juli, 2009

  hehe..det kan dom…men utan mig….:)


 67. Martin skriver: 19 juli, 2009

  nej nej Hippie ar helt ute,,,SF ar ganska elegant sa ta med Chanel’len
  det gar bra och inte sa hett heller…som inlandet dar det ar 40 grader just nu….kolla in Fishermans Wharf, Lombard Street Chinatown Golden Gate
  Sausolito och Tiburon (haj pa spanska) osv osv kusten Monterey Carmel’
  Lake Tahoe…ja har finns massor att se och uppleva….


 68. Martin skriver: 19 juli, 2009

  da ar det dags for en kaffe med croissant blir val cafe de la presse i dag da nar vi nu snackade om den bara 10 minuter fran huset……skall jag haelsa till svenskarna…???…:) ciao4now


 69. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Klart att du skall hälsa till svenskarna! Det vet man ju när man är utomlands att lite, lite, ibland någon gång, så längtar man hem.
  Ge dom en kram från din vänner i Sverige.


 70. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 19 juli, 2009

  Ja Neta, det måste vi ha! Då tar jag på mig glasögonen, så känner du inte igen mig 😉

  Och drottning Silvia klär väl sig inte tantigt, dräkten gör henne i mitt tycke varken yngre eller äldre. Fast jag är ju inte någon expert på området…


 71. Christina Helsinki skriver: 19 juli, 2009

  Martin, vad betyder granus syndrom?


 72. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Christina Helsinki!!!
  Vi är lika dumma både du och jag!! Jag frågade samma sak till Martin och fick ju svaret, kanske du redan har sett det. GRÅ MUS, alltså.
  😀 😀 😀


 73. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Natti natti Johannes och alla andra. Skall äntligen komma ifatt med sovagottboken.
  Kram


 74. Hariettdeleted skriver: 20 juli, 2009

  Victoria och Daniel kommer att bli excellenta representatörer för Sverige. De är hur fina som helst och vi kommer att få två fina ambassadörer för Svea Rike.
  De har hitintills visat prov på tålamod, styrka och glädje. Vi ska vara glada att vi har dem.


 75. Martin skriver: 4 augusti, 2009

  talamod, styrka och gladje….samt svenskt karnvirke eh Neta…:)


 76. Netaadika.bloggspace.se skriver: 4 augusti, 2009

  Suck 🙂


 77. Swöörr skriver: 4 augusti, 2009

  Varför inga bilder på den verkliga drottningen HELENA JONSSON? Hon har verkligen gjort något för att bli skidskyttedrottning,


 78. Martin skriver: 5 augusti, 2009

  hehehe LOL


Annons

Laddar