Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias fina gest för prins Oscar – här rycker "supermamman" in och räddar läget

30 apr, 2024, 14:30 
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Oscar
SplashNews.com
Prins Oscar behövde sin mamma – då ryckte kronprinsessan Victoria in.
Annons

Kronprinsessan Victoria tog med sig familjen för att fira pappa kungen på Yttre borggården. Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar stod samlade på slottsbalkongen, precis som traditionen påbjuder.

GRATTIS KUNGEN! Kolla in jättefirandet från slottet – här firas statschefenBrand logo
GRATTIS KUNGEN! Kolla in jättefirandet från slottet – här firas statschefen

Men för en åttaåring finns det nog roligare aktiviteter att tänka sig än att stå stilla på en balkong. Oscar såg märkbart uttråkad ut – en fullt normal reaktion för en liten pojke med mycket spring i benen.

Kronprinsessan Victorias fina gest för prins Oscar

Victoria, som är en uppmärksam och närvarande mamma, noterade givetvis detta. På bilder från kungens firande ser man hur Victoria klappar sin son på nacken och kinden, för att ge den understimulerade prinsen lite pepp.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar
Oscar har nog haft roligare...SplashNews.com

Det här är inte första gången Victoria visar att hon alltid sätter barnens bästa i första rummet – även när hon arbetar. Hon har själv pratat om vikten av att balansera rollerna.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar
En ömsint moder!MSAMS

– Det är mycket som ska hinnas med på ett dygn och jag vill ju verkligen vara en tillgänglig mamma, närvarande och en mamma som är en god förebild också. Och det ska ju förstås kombineras med en yrkesroll och det är inte alltid så lätt, berättade kronprinsessan Victoria för TT.

Annons

"Barn behöver trygga vuxna"

Faktum är att Victoria följer sin mamma, drottning Silvias, råd i den här frågan. Så här skriver Silvias organisation Childhood i en av sina texter:

“Det finns mycket forskning både om vad som ökar risken för att barn far illa och vad som bygger deras motståndskraft. Och egentligen är det ganska enkelt: Barn behöver trygga vuxna som älskar och skyddar dem. Vuxna som ser och bekräftar dem så att de kan utvecklas till självständiga, trygga individer som förmår att ge och ta emot kärlek."

Det låter som en perfekt beskrivning av Victoria!

Foto: TT

Annons