Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias fina kärleksgest till Daniel – se unika bilderna inifrån Haga!

30 aug, 2023, 05:00 

Kronprinsessan Victorias kärleksfulla ord om sin älskade prins Daniel!

Annons

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop bevittnades av ett helt land. Gästlistan var exklusiv, kortegen genom Stockholm pampig och den fantastiska bröllopsklänningen mycket uppmärksamhet.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Den 19 juni 2010 var en unik dag som lämnade ett oförglömligt minne i den kungliga världen. Inne i Slottskyrkan visade Daniel från Ockelbo att han dessutom hade talets gåva, en gåva han visade upp inför alla.

– För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna med en härlig humor, en stark pliktkänsla och dessutom väldigt, väldigt klok. Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon. De här åren med dig Victoria har flugit förbi och har varit de bästa i mitt liv, sa prins Daniel.

Annons
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Oscar
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prins Daniel.

Victorias varma ord om Daniel

Daniels obestridliga kärlek var besvarad. Victoria hade hittat sin drömprins, en man som ville följa hennes steg ute i den kungliga världen och finnas där som ett stöd oavsett vad.

Vad Daniel har betytt för Victoria är tydligt när man hör hennes prata om sin man i Carina Bergfeldts nya intervju med prinsen. Där beskriver hon hans ovillkorliga stöd och den kärlek han ger henne.

– Jag har ju haft en fantastisk tur att över huvud taget ha träffat någon som vill dela det här engagemanget som jag har, att träffa en person som vill vara med på den resan, finnas som ett stöd och också som med liv och lust och hela sig själv går in så genuint för sin nya roll, säger hon.

Annons
Haga Slott
På Haga Slott bor kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar.
Prins Oscar, prins Daniel och prinsessan Estelle
Hemma på Haga Slott finns fina bilder på prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle.
Annons
Prins Daniel och Carina Bergfeldt
Prins Daniel hälsar Carina Bergfeldt välkommen.

”Inneburit så oerhört mycket”

Ja, Daniel från Ockelbo har en helt annan uppväxt än Victoria. Även om världarna skiljer varandra åt, så finns det gamla fotografier från Ockelbo som agerar konst hemma på Haga Slott.

På så sätt har han alltid sin bakgrund med sig, och kanske var det uppväxten i det faluröda kedjehuset som formade Daniel till den han är och skapade den drömprins som Victoria blev så kär i.

– Han har ett lätt sätt att ta människor på och för mig har han inneburit så oerhört mycket, inte bara att han är min man och pappa till våra barn, utan också som min närmsta arbetskollega och stöd.

Annons
Historiska bilder på Ockelbo
På Haga Slott hänger bilder på hur Ockelbo såg ut förr.
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria talar varmt om sin älskade make.
Annons

Foto: TT/SVT

Annons