Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias förändring – gör tvärtom mot Madeleine: ”Stort tjafs”

15 apr, 2024, 11:00 
Kronprinsessan Victoria gör tvärtom mot prinsessan Madeleine.
Annons

Få har missat kronprinsessan Victorias favoritfrisyr: den mäktiga, kungliga, strama powerknuten som blivit något av en look som vuxit ihop både med henne själv och hennes yrkesroll.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Looken är som gjuten för Sveriges framtida drottning och har blivit något av hennes signum. Samtidigt kan man inte blunda för att det gått väldigt lång tid sedan hon rockade sitt svall och lät de bruna lockarna vädras i det fria.

Den välkammade knuten låter inget hårstrå smita undan. På så sätt har kronprinsessan hela tiden kontroll på håret, vilket också är ett sätt för henne att kunna fokusera på sitt viktigaste uppdrag: att representera det svenska kungahuset.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria med sin berömda powerknut.Henrik Montgomery/TT

Victorias hårbeslut

Victoria i utsläppt hår, händer det? Ja, inte så ofta. När kronprinsessan var yngre dök hon ofta upp i utsläppt hår och lät lockarna fladdra i vinden, men de senaste håren har hårnålarna varit på plats i stort sett vid varje uppdrag.

Även om powerknuten klär henne extremt bra, är det flera personer som tycker att Victoria med jämna mellanrum borde omfamna sitt svall och släppa ut det vackra håret i det fria.

”Jag hade älskat om Victoria hade sitt hår mer nersläppt. Det är som att hon har fastnat med samma hårstylist i flera år”, skriver en person i kommentarsfältet till det kungliga modekontot Royal Fashion Police.

Annons
Kronprinsessan Victoria
När kronprinsessan Victoria var yngre rockade hon ofta utsläppt hår.Charles Hammarsten/TT

Madeleine gör tvärtom

Här sticker Victoria ut, i alla fall om man jämför henne med prinsessan Madeleine. Madeleine har sällan håret uppsatt och låter mer än gärna svallet blåsa fritt i vinden.

Annons

Victorias hårbeslut har nu även uppmärksammats utomlands. Norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle har blivit informerad om powerknuten – och den diskussion som så ofta uppstår när nya bilder på Victoria kablas ut.

– Det är helt enkelt hennes signaturstil. När hon var yngre såg vi hennes långa, bruna lockar oftare, men nu blir det stort tjafs när det sällan händer.

– Jag tycker att hon klär i utsläppt hår väldigt bra. Men det är nog lättare och mer praktiskt med håret uppsatt när hon rusar runt på kungliga uppdrag.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har gärna håret utsläppt.Magnus Johnsson/TT

Foto: TT

Annons