Victorias första ord – efter Ari Behns död

Victorias sorg efter Ari Behns död

Victoria och Märtha Louise är nära vänner och stöttar alltid varandra. Därför tar beskedet om Ari Behns plötsliga död kronprinsessan hårt. Nu berättar hon själv för första gången om känslorna.

Det är en sorgens jul för den norska kungafamiljen.

Ari Behn, Märtha Louise exmake, har gått bort, blott 47 år gammal.

Men även här i Sverige tas beskedet emot med sorg. Kronprinsessan Victoria står Märtha Louise nära, inte bara i yrket utan även privat, och är mycket förkrossad efter dödsbudet som kom under juldagen.

Victoria och Daniels sorg efter Ari Behns död

Nu sätter kronprinsessan, i ett uttalande genom informationschef Margareta Thorgren, ord på sina känslor.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet i ett uttalande.

För Victoria finns ett speciellt band till Märtha Louise. De har alltid funnits där för varandra privat, särskilt i ung ålder, de båda delar upplevelsen att de tvingats kämpa för att få vara med sin kärlek.

Kungens första ord om Ari Behns död

Även kungen har kommenterat det dystra beskedet.

– Vi har tagit emot beskedet om Ari Behns tragiska bortgång. Under många år kände vi honom som en del av den norska kungafamiljen, som står oss nära. Våra tankar går till hans närmaste, säger han i ett uttalande.

Ari Behns vän, skådespelaren Mikael Persbrandt, skriver själv om sorgen.

“Du bar ett ljus inom dig, en urgammal glöd, en sällsynt värme, nu har jag förstått att mörkret tog dig, det gör mig så ont. Jag ber för dig, jag ber för dina barn och din familj. Frid vare med dig broder”, skriver han på Instagram.

Även Fredrik Skavlan skriver om Ari Behn.

prenumerera på svensk damtidning

”Ari var den varmaste och vänligaste, en som fick var och en att känna sig som den enda”, skriver han.