Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Victorias förvandling får alla att hoppa till – så är vi inte vana att se henne

21 dec, 2023, 06:00 

Kronprinsessan Victoria dyker upp i utsläppt hår – och det händer ju nästan aldrig!

Annons

Letar man efter inspiration för den perfekta powerknuten, behöver man bara kika på kronprinsessan Victoria. Den strama knuten längst bak i nacken är hennes signaturlook, och det är sällan vi ser Victoria i något annat.

Men plötsligt händer det! I SVT:s Året med kungafamiljen gör Victoria en intervju med utsläppt hår – och det finns en anledning till det!

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Hemligheten bakom kronprinsessan Victorias frisyr

När Victoria var yngre såg vi henne desto oftare med sina bruna lockar fritt fladdrandes i vinden. Gärna med glammiga Hollywood-vågor, om det var ett lite extra speciellt tillfälle.

Men med åren har hon beslutat sig för att ha en look som hon återgår till precis varje dag, powerknuten.

Charmen med just den frisyren är dels att Victoria som ju har ett fullspäckat schema, slipper oroa sig över dåliga hårdagar. Dessutom riskerar hon inga "pinsamma" stunder framför kameran om en vindpust kommer.

Annons

Med knuten är hon alltid på topp – utan några undantag, och kan fokusera på annat än sitt hår.

En annan fördel är att den faktiskt går att variera för att passa varje ändamål. Vankas det Nobel blir frisyren elegant med en tiara på hjässan och en mer avancerad uppsättning, och är det vardag kan hon enkelt själv slänga upp håret och kamma bak det hemma på Haga. Ibland ser vi också henne med sidbena – så snyggt!

Kronprinsessan Victoria dyker upp med utsläppt hår

Med denna bakgrund är det klart värt att uppmärksamma de få gånger vi ser henne med håret utsläppt. Som nu, i SVT:s kungliga årssammanfattning!

De riktigt inbitna kungafansen har redan sett bilderna på kronprinsessan under besöket till Svalbard i juni, när det kyliga vädret tvingade henne att släppa lös håret. Hon bar ju en mössa, och det kan bli knepigt med en knut i nacken.

I SVT-dokumentären intervjuas hon på Svalbard, och berättar om sin oro över klimatet.

Kronprinsessan Victoria på Svalbard
Blåsigt värre!

Foto: TT

Annons