Victorias glädje! Pengasuccén på 27 miljoner

10 aug, 2022, 18:00 
Victorias glädje! Pengasuccén på 27 miljoner

Otroligt upplyftande för Victoria!

Annons
Victorias fantastiska stilresa – så blev hon en modedrottning
Victorias fantastiska stilresa – så blev hon en modedrottning

Kungabarnens investbolag har gått med vinst – och det minst sagt...

Investbolaget Gluonen gick med vinst med drygt 27 miljoner förra året. Det innebär att marknadsvärdet uppgick till hela 92 miljoner, det skriver Expressen.

I början av året uppskattades det totala marknadsvärdet i bolaget till 64,8 miljoner kronor. På räkenskapsdagen ett år senare hade värdet stigit till drygt 92 miljoner.

Recept.se Nyhetsbrev

Vilken otrolig överraskning för kronprinsessan Victoria och hennes syskon prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Kungabarnen är inte involverade i investeringarna

Beskedet är självklart är glädjande och det är en stor vinst. Det ska däremot tilläggas att kungabarnen inte är särskilt delaktiga i besluten.

Varken Victoria, Madeleine eller Carl Philip är involverad i valet av investeringar som bolaget gör.

Annons

– De är engagerade på så sätt att de gärna vill ha information om hur det har gått. Men inte engagerade i vilka investeringar vi gör, sa Hovets ekonomichef Jan Lindman till Expressen i fjol.

Fokus på svenskt näringsliv

Då kungafamiljen flitigt besöker olika företag i landet är det kanske inte en stor förvåning att Gluonen investerar i just svenska företag.

Aktieportföljen innehåller svenska tungviktare som exempelvis Investor, Lundbergs, Latour, Nordea, SEB, SKF och Getinge.

Inte illa!

Gluonen ägs till stora delar av kungabarnen, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip. De äger hela 96 procent. Resterande 4 procent ägs av kung Carl Gustav och drottning Silvia. Investbolaget bildades år 1989.

Foto: TT

Annons