Victorias glädjebesked till Estelle – efter all väntan

Victorias glädjande besked till Estelle.

Efter en tuff period kommer Victoria äntligen med ett glädjande besked till prinsessan Estelle och prins Oscar - det blir en lång sommar på Öland!
Tillbakablick: Oscars gulliga attackpuss!
Slå på ljud

Det har onekligen varit en annorlunda vår för kronprinsessan Victoria och resten av kronprinsessfamiljen på grund av coronapandemin. Det var också länge oklart hur och var familjen skulle spendera sin semester med tanke på de tidigare reserestriktionerna som sattes upp av regeringen. Men tidigare i juni släpptes restriktionerna något och gränsen på max två timmars restid hemifrån hävdes.

Då kunde kronprinsessan äntligen komma med ett glädjande besked till Estelle och Oscar – nämligen att det blir en lång sommar på Öland och Solliden! Även om det inte blir en vanlig födelsedag för Victoria på Victoriadagen, som i år kommer att genomföras utan betalande publik, måste det kännas skönt att kunna pusta ut tillsammans med resten av familjen efter en orolig och intensiv period.

Firar sommaren på Öland

Sollidens slott är som bekant kungafamiljens privata sommarparadis och på somrarna njuter hela kungafamiljen för fullt av värmen på Öland. Estelle, Oscar och mamma Victoria och pappa Daniel brukar bo i Villa Skönvik, kronprinsessan Victorias och prins Daniels privata sommarställe som invigdes på Victoriadagen 2013. En stor skillnad för Estelle som ju bor i ett 42-rumsslott hemma men på Solliden har sommarlov i en hyfsat vanlig villa.

Huset är format som bokstaven H och är byggt i modern stil med rena linjer, stora fönster, tre eldstäder, vackra golv i slipad kalksten och en fantastisk utsikt över Kalmarsund. Här kan barnen springa omkring på den generösa terrassen, bada i den tillhörande poolen och fira in att sommaren har kommit till Öland.

Hur mycket vet du om prins Oscar?
Slå på ljud

Foto: TT