Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias härliga kärlekskupp - utan Daniel

07 maj, 2019, 15:00 
Sandaletter i duggregn, ett frieri och flera souvenirer att ta med sig hem till Haga. Victorias andra dag i Vietnam innehöll en blandad kompott!
Annons

Kronprinsessan Victoria har glimten i ögat! Ett av dagens härligaste möten var med hantverkaren som plötsligt överraskade henne med en ring av strå. Victoria brast ut i gapskratt och viftade glatt med förlovningsringen.

– Åh sorry, men jag är redan gift. Med den där på fingret skulle jag få trubbel hemma!

Kronprinsessan gick omkring i sandaletter trots regnet.
Kronprinsessan gick omkring i sandaletter trots regnet.

Platsen var den hållbara hantverksbyn Phu Vinh Bamboo Village i Chuong My utanför Hanoi, och hit rullade kortegen längs böljande risfält. Protokollbilen, mediebussen och Victorias limousinebuss. Plus polisbilen. Där det enligt uppgift krämades på med väldigt smörig vietnamesisk popmusik.

I Phu Vinh görs möbler och föremål av bambu och rotting, och den sortens vackra stråväskor som blivit så trendiga igen och på väggen hängde en som nästan på pricken liknar den som vi såg på prinsessan Madeleines axel i somras.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Ringen som Victoria fick som gåva.
Ringen som Victoria fick som gåva.

Själv gled kronprinsessan fram genom duggregnet i rosa sandaletter och röda tånaglar, men utan paraply, trots sidenklänningen.

– Jag kliver in i hytten här, höll jag på att säga. Där regnar det inte, jag är jättenöjd, säger Victoria.

Shoppade loss

Nöjd blev hon också när hon hann shoppa loss, helt privat. Bland annat slog hon till på en korgväska för 5 000 000 vietnamesiska dollar. Adjutanten Carin halade upp portmonnän, men lugn, räknar man om till svensk valuta så landar det på 2 000 kronor. Med sig hem fick Victoria också en flätad korg, perfekt att ha som brödfat hemma på Haga.

Korgarna som fanns till salu i den hållbara byn.
Korgarna som fanns till salu i den hållbara byn.

    

Läs mer

Foto: TT och Helena Wiklund

Annons