Victorias hemlighet under statsbesök – prins Daniel hölls utanför

Kronprinsessan Victorias hemlighet under statsbesöket från Tyskland

Kronprinsessan Victoria har många dolda talanger. Under det inkommande statsbesöket från Tyskland visade hon upp en av dem!

WOW! Här pratar kronprinsessan Victoria tyska!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria har många strängar på sin lyra och hon är expert på att röra sig i olika sociala sammanhang. Det fick hon visa prov på under det inkommande statsbesöket från Tyskland nu i veckan.

Victoria och Daniel tog emot förbundspresident Frank-Walter Steinmeier, 65, och hans hustru Elke Büdenbender, 59, på Arlanda och när kronprinsessan skulle välkomna dem – i rollen som Sveriges framtida drottning – gjorde hon det på tyska!

LÄS MER: Victoria och Daniel på hemlig fest – se bilderna här!

Kronprinsessan Victorias smarta drag under statsbesöket

Så fort hon får tillfälle talar Victoria tyska – och hon gör det bra. Dessutom är det kunglig kutym att tala det språk som gästerna brukar (om man behärskar det) vid den här typen av besök. Och Victoria är ett riktigt proffs på att mingla och hon ville förstås göra allt för att presidentparet skulle känna sig hemma.

LÄS MER: Sanningen bakom Sofias frånvaro under galamiddagen

Att tala tyska med Victoria, Carl Philip och Madeleine var ett medvetet val av drottningen när de var små. Kungabarnen fick även hemspråksundervisning i tyska under skoltiden. Det finns nämligen en förväntan på kungligheter att de ska tala fler språk. Victoria och Daniel tänkte ju likadant när de valde en engelsktalande nanny när prinsessan Estelle var liten.

Kronprinsessan Victoria statsbesök Tyskland 2021

Kronprinsessan charmade alla under statsbesöket!

Pontus Lundahl/TT

Prins Daniel däremot – han förstår en del men talar inte flytande tyska som sin hustru. Däremot är ju, även han, en social kameleont som kan föra sig i alla sammanhang. Med eller utan tyskan.

Foto: TT