Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias hundköp skapade kaos: "Blivit helt mejlbombad!"

17 maj, 2020, 14:00 
Kronprinsessan Victoria med cavapoon Rio och Kristin Kaspersen med sin cavapoo Minoo.
Victoria har skapat cavapoo-feber: Rio är hetaste hunden i Hagaparken. Och det är flera kändisar som har köpt samma ras...
Annons
Här är kungafamiljens bästa vänner!Brand logo
Här är kungafamiljens bästa vänner!

 

Kristin Kaspersen är matte till Minoo. Peter Jöback är husse till Rocky. Och så har vi kronprinsessan Victorias nya valp Rio, som har tumlat in på den kungliga arenan och skapat cavapoo-feber på bara några dagar.

– Dagen efter att det blev känt att kronprinsessan skaffat en cavapoo blev jag helt mejlbombad! säger uppfödaren som har Cavapoo Sweden och som brukar ha en eller två kullar om året.

Kronprinsessfamiljens nya hund, cavapoon Rio.
Kunga-cavapoon Rio, hetaste hunden i Hagaparken. Sara Trast beskriver rasen som en mix av den lättlärda pudeln och den gosiga cavalieren.

Och om Rio säger uppfödaren:

– Han har det typiska teddy-utseendet. Som en liten nallebjörn! För mig är det kanske det mest typiska för cavapoon och det som i alla fall jag strävar efter.

Peter Jöback med sin cavapoo Rocky Regnbågsmula.
Peter Jöback är husse till Rocky Regnbågsmula, en cavapoo som nyligen fyllt ett. Den här bilden kommer från hans Instagram.

Kronprinsessan Victoria och cavapoon Rio

På Svenska Kennelklubben är man inte fullt lika lyckliga över att Hagafamiljen har köpt en blandrashund. Just på grund av den här ”Victoria-effekten”:

Annons
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Oscar och prinsessan Estelle med hunden Rio
Hagafamiljen och deras fina Rio. Man ser verkligen lyckan.

– Kungafamiljen har en viss påverkan, så det här kan leda till att fler vill ha cavapoos. Och det kan vi tycka är olyckligt. De som föder upp blandrashundar har inte några formella krav på sig, som våra uppfödare har, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben.

Kändisarna som har cavapoo

Men uppfödaren på Cavapoo Sweden är bara glad över den nya cavapoo-febern, eftersom den ger fler chansen att upptäcka hennes älsklingsras:

– Varje cavapoo är sin egen bästa ambassadör, de sprider sitt eget fina rykte. Det är helt fantastiska små hundar, alltid glada och så lätta och anpassningsbara. Och som uppfödare känns det tryggt att veta att det är en sund och trevlig ras.

Annons
Kristin Kaspersen med sin cavapoo Minoo.
Nu när kronprinsessfamiljen också har skaffat cavapoo har Kristin Kaspersens 2-åriga cavapoo Minou också hamnat i strålkastarljuset.

Hur stor blir en cavapoo?

– Helst ska de inte väga över sju kilo som vuxna, så att man kan ta med dem i handbagaget på flyget, säger uppfödaren på Cavapoo Sweden.

En klar plusfaktor även för kronprinsessfamiljen: Vi gissar att vi kommer få se kronprinsessan med Rio i bagen på sommarflyget till Kalmar, bara coronadimman lättar.

Kronprinsessan Victoria kliver av planet.
Snart med en hund i väskan?

Foto: Kronprinsessan Victoria/Kungl. Hovstaterna, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, TT, Instagram.

Annons