Victorias ilska – efter elaka orden om Daniel: ”Oerhört ledsen”

24 jan, 2023, 19:00 

Uppgifterna avslöjar prins Daniels tuffa period och orden som har sårat kronprinsessan Victoria.

Annons
7 saker du inte visste om prins Daniel
7 saker du inte visste om prins Daniel

Den 19 juni i år kommer kronprinsessan Victoria och prins Daniel ha varit gifta i hela 13 år.

13 fantastiska år fyllda av fina minnen, magiska upplevelser och två underbara barn.

Idag är Daniel givetvis en självklar del av kungafamiljen, och även otroligt populär bland svenska folket. Men det har inte alltid varit lika enkelt för prinsen...

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel vid Sverigemiddagen på Stockholms slott.
Kronprinsessan och prins Daniel har varit gifta i snart 13 år.

Prins Daniels svåra tid med kungafamiljen – sanningen om hårda orden avslöjas

Låt oss backa bandet. Som många vet träffades Daniel Westling och kronprinsessan första gången 2001 när hon besökte det gym i Stockholm som han jobbade på.

Annons

Daniel blev snabbt Victorias personliga tränare på Master Training och de lärde därmed känna varandra på ett väldigt naturligt sätt. Men sakta men säkert utvecklades relationen till något mer än bara vänskaplig.

2002 fångades kärleksparet på bild för första gången och resten är, som man brukar säga, historia...

Daniel Westling och kronprinsessan Victoria 2003
Daniel och Victoria gick på Andrea Brodins bröllop tillsammans 2003.

Men det var inte alltid helt enkelt för Daniel att komma in i kungafamiljen. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall har skrivit en bok om kronprinsessan som heter "Victoria - prinsessa och mamma".

I boken beskriver Johan T Lindwall hur Daniel hade en svår start när han och Victoria började träffas, eftersom kungen inte trodde att relationen skulle hålla:

Annons

”Daniel avskydde strålkastarljuset och var inte sen med att visa det. Och hovet gjorde ingenting för att hjälpa honom att hantera media. Kungen ansåg inte det vara nödvändigt eftersom han var övertygad om att förhållandet skulle ta slut, förr eller senare. Det blev därför en väldigt jobbig situation för Daniel.”

Daniel var inte överdrivet förtjust i medial uppmärksamhet i början av relationen med kronprinsessan.

Enligt Johan T Lindwall började kronprinsessans vänner ”prata illa” om Daniel under våren 2003, vilket givetvis gjorde Victoria väldigt ledsen.

– Bakom hans rygg hånade de honom för allt från hans bakgrund till klädstil. Att han ofta visade sig i militärbyxor, t-shirt och basebollkeps på huvudet gjorde sig många lustiga över och Daniel fick snabbt flera elaka öknamn, säger han.

Annons

Men detta stoppade inte Victoria, som var helt säkert på att Daniel var den rätte.

– Victoria nåddes av det illasinnade pratet och blev oerhört ledsen och uppgiven. Hon kunde inte förstå hur omgivningen inte kunde tycka om Daniel. För henne var han det bästa som hänt och hon visste vilken fantastisk människa han var.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling Möte med pressen i samband med kronprinsessans förlovning, Stockholms slott 2009
Daniel och Victoria förlovade sig den 24 februari 2009.

Idag är Daniel dock, som vi alla vet, en älskad familjemedlem inom kungafamiljen och har även kommit att bli god vän med alla Victorias vänner.

Annons