Victorias kärleksgest till Daniel som överraskade alla

kronprinsessan victoria prins daniel lysning 2010

10 år av kärlek. Snart firar Victoria och Daniel en viktig bröllopsdag. Men vi blickar tillbaka till bröllopets upptakt – den stora lysningen!

Snart har det gått 10 år sedan Victoria och Daniel inledde sitt bröllop med en lysningsgudstjänst i Slottskyrkan och en lysningsmottagning på slottet. Och när vi blickar tillbaka, i de kungliga arkiven, slås vi av hur otroligt kärleksfulla kronprinsessparet var mot varandra, den där soliga majdagen år 2010.

Medietrycket på det blivande brudparet var enormt stort och Daniel var relativt nyopererad, för sina njurproblem, men ändå strålade de av glädje och lättnad. Snart skulle de äntligen vara man och hustru.

LÄS MER: SE HOVETS KÄRLEKSBILD PÅ VICTORIA OCH DANIEL

Känslorna var ‘all over the place’

Trots att Victoria och Daniel inte hade varit offentliga med sin förhållande särskilt länge vågade de bjuda på flera ömma kärleksgester under lysningen. Och nu i efterhand vet vi att det inte är helt självklart i kungliga sammanhang.

victoria daniel lysning 2010

Så här stod Victoria och Daniel hela lysningen. Kronprinsessan vägrade släppa taget om sin älskade prins!

Victoria ville inte släppa taget om Daniel

Bilderna visar att de inte kan låta bli att hålla om varandra och ge varandra gulliga blickar. Små, härliga, gester som Victoria och Daniel har kvar än i dag! Det är helt enkelt viktigt för dem att vara fysiska med varandra, trots att de är omringade av fotografer.

victoria daniel lysning 2010

Pressen var stor men det blivande brudparet kände bara glädje!

Lysningen var också det tillfället då Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, introducerades för hela svenska folket. De såg en smula nervösa ut när de tågade in i Slottskyrkan men Daniel var bara stolt över att äntligen få vara tillsammans med sin familj och sin älskade Victoria, utan hemlighetsmakerier. Det var helt enkelt en ändå stor lyckodag – och Victorias och Daniels glädje smittade av sig på hela Sverige!

victoria daniel lysning 2010

Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, introducerades för svenska folket för första gången.

Foto: TT