Victorias knep med Estelle – efter Silvias instruktioner

victorias knep med estelle

Kronprinsessan Victoria valde bort folkdräkten i år och valde att gå en helt annan väg i sitt modeval – för Estelle blev det ett liknande beslut.

Victoriadagen blev lite annorlunda i år, men feststämningen var de inget fel på i Borgholms slottsruin. Kronprinsessfamiljen sjöng med till tonerna av The Mamas och Petra Marklund, och efter konserten bar det av hem till Solliden igen för privat firande av kronprinsessan.

En skillnad var att Victoria i år slopade den traditionsenliga folkdräkten på konserten, och istället bar en ljuvlig sommarklänning från By Malina med spetsdetaljer. Det var en vit maxiklänning med ett sobert blommigt mönster, som var perfekt för den svala sommarkvällen. Även Estelles klänning gick i samma toner, hon hade en vit klänning från Bonpoint, ett franskt märke för barnkläder. Även hennes klänning hade ett diskret blommigt mönster, och de såg så fina ut när de stod bredvid varandra i Sollidens trädgård med sina klänningar som gick så fint ihop.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i samband med firandet av Victoriadagen på Sollidens Slott på Öland. Fina i matchande blommiga klänningar!

Gammal tradition i kungahuset – Silvia gjorde det tidigare

Att matcha mor och dotter emellan är ett gammalt knep i kungahuset, och faktum är att det finns många tillfällen då Silvia och Victoria matchat varandra i deras kläder. På Victoriadagen när kronprinsessan tar emot folkets gratulationer utanför slottet har hon ofta, om än festliga, så vanliga kläder.

De senaste åren har det varit härliga sommarklänningar i ungefär samma stil som den hon valde i år, men det har också varit bomullsklänningar fulla med spets och volang under de tidigare åren, och lite mer trendiga figursydda klänningar när hon var tonåring. Sedan är det kutym att både drottningen och kronprinsessan bär folkdräkt, men i år var inte Silvia med och då slopades den traditionen. Det fanns ingen tid för något klädbyte den här gången tyvärr.

Victoria och Silvia i matchande folkdräkter 1988.

Victoria och Silvia i dräkt med matchande toner, 1997.