Victorias kusin räddade babyn i sista minuten

Victorias kusin räddade babyn i sista minuten
Annons

Oscar

Den lyckliga familjen består numera av mamma Emma, pappa Oscar, tvåårige Albert och minstingen Henri, som bara är drygt två månader. Babyn föddes fredagen den 16 oktober.

I mellandagarna kunde ett ögonvittne berätta om Oscars stora hjälteinsats. Oscar Magnuson räddade baby Henri från att slungas ur barnvagnen.

Annons

Frans-Bulldog-instagram

Incidenten inträffade när Oscar Magnuson och hans hustru Emma var ute och gick med var sin barnvagn längs Norr Mälarstrand. Emma drog parets minsting och höll samtidigt i hundkopplet till familjens ögonsten, en nougatfärgad fransk bulldog. Plötsligt hände det som inte får ske – hunden ryckte till och Emma tappade taget om barnvagnen, som började rulla nedför den lilla slänten mellan gatan och strandpromenaden i en väldig fart.

Snabb som en vessla störtade pappa Oscar fram och fick tag i barnvagnen med sonen i, just som den var på väg att välta ned i en liten damm.

Norrmalarstrand

Det här hände när solen sken, vinterkylan låg som en frostdimma över Riddarfjärden och julmätta flanerare promenerade mot Rålambshovsparken. Det var en mycket lättat mamma, som gav sin man en puss. Tillsammans gick familjen vidare och Emma höll ett stadigt grepp om barnvagnen…

Foto: IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Victorias kusin räddade babyn i sista minuten”

 1. Stefan skriver: 4 januari, 2016

  Och vad har nu dessa båda gjort eftersom de förärats med kunglig medalj?


  1. Gneta skriver: 4 januari, 2016

   Jag tror att den medalj dom har på sig, är den medalj som delades ut i samband med kungens 40-års jubileum som kung. Minns att alla familjemedlemmar men även fler som var med under festligheterna hade medalj som påminner om denna


 2. Tore skriver: 4 januari, 2016

  Nå ska icke jag moralisera över deras val , men man kan aldrig lita 100 % på en hund vad den kan få för sig . Nå gick det bra denne gången !


 3. Anna-Karin Johansson skriver: 4 januari, 2016

  Låt oss då innerligt hoppas att det här är vad varje far, eller förbipasserande som ser en liknande händelse för den delen, skulle ha gjort. Hjältemod är i min mening en smula överdrivet. Och allt slutade gott.


 4. Sabrina McDowell skriver: 4 januari, 2016

  Stefan, Nu handlade det val knappast om vilka utmarkelser de fatt eller varfor, utan hur en pappa raddade sin lille son. Upplevelsen att se barnvagnen fara utfor backen maste ha varit mycket skrammande, speciellt nar den var pa vag mot en damm. En skrackupplevelse for alla foraldrar om nagot sadant skulle ske.


 5. Hanna skriver: 4 januari, 2016

  Håller med Stefan, det vore intressant att höra mer om det är en utmärkelse. Ser mer ut som någon sorts jubileumsmedalj på bilderna tycker jag. Annars är ju Oscar M känd designer för glasögonbågar. Han verkar seriös i sitt designerskap.


 6. Annika skriver: 5 januari, 2016

  Vilket äktenskapstycke. Så lika varandra de är.


 7. Angelika skriver: 8 januari, 2016

  Vore det inte bättre Ann en hade barnvagnen o En hade hand om hunden


 8. snickarjohn skriver: 8 januari, 2016

  Extremt nonchalanta personer som inte använder
  en sådan här:
  http://www.4p.se/se/art/handledsband-for-barnvagn-5-pack.php


Annons

Laddar