Victorias kusin räddade babyn i sista minuten

Oscar

Den lyckliga familjen består numera av mamma Emma, pappa Oscar, tvåårige Albert och minstingen Henri, som bara är drygt två månader. Babyn föddes fredagen den 16 oktober.

I mellandagarna kunde ett ögonvittne berätta om Oscars stora hjälteinsats. Oscar Magnuson räddade baby Henri från att slungas ur barnvagnen.

Frans-Bulldog-instagram

Incidenten inträffade när Oscar Magnuson och hans hustru Emma var ute och gick med var sin barnvagn längs Norr Mälarstrand. Emma drog parets minsting och höll samtidigt i hundkopplet till familjens ögonsten, en nougatfärgad fransk bulldog. Plötsligt hände det som inte får ske – hunden ryckte till och Emma tappade taget om barnvagnen, som började rulla nedför den lilla slänten mellan gatan och strandpromenaden i en väldig fart.

Snabb som en vessla störtade pappa Oscar fram och fick tag i barnvagnen med sonen i, just som den var på väg att välta ned i en liten damm.

Norrmalarstrand

Det här hände när solen sken, vinterkylan låg som en frostdimma över Riddarfjärden och julmätta flanerare promenerade mot Rålambshovsparken. Det var en mycket lättat mamma, som gav sin man en puss. Tillsammans gick familjen vidare och Emma höll ett stadigt grepp om barnvagnen…

Foto: IBL, Stella Pictures