Victorias lyxköp – prislappen chockar: “Är ett hån!”

Kronprinsessan Victoria dyker inte upp på riksmötet.
Kronprinsessan Victoria har fått stark kritik för sitt lyxköp. Så stark att man undrar om hon kommer att våga visa upp det igen?
Annons

Kronprinsessan Victoria har stil – om detta råder inga tvivel. Hennes kläder väljs ut av stylisten Tina Törnqvist sedan tio år tillbaka, och rent allmänt betraktas Victoria som en av Europas mest eleganta kungligheter.

Annons

Och elegans kostar. Ibland riktigt mycket.

Kronprinsessan Victoria – lyxköpet som chockat

Victorias vackra väska – en vattendelare.
Victorias vackra väska – en vattendelare.
Annons

Det var när Victoria besökte Göteborg för ett EU-möte och en återinvigning av ett handikappcenter som vi först fick en skymt av dyrgripen. Då fick hennes väska av modellen Birkin en egen artikel i Expressen.

Många höjde ögonbrynen när de såg den orangea skapelsen. Birkin brukar bäras av världsstjärnor som Lindsay Lohan och Victoria Beckham – och priset är därefter. Då, 2009, låg priset på mellan 60 000 och 123 000 kronor. Numera är det inte ovanligt att en Birkin-väska, som görs av modehuset Hermès, kan passera miljonstrecket.

 

“Hon ler och skiner”

Väskan väckte gott om uppmärksamhet. Och inte bara positiv sådan. Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson fick in mängder med kommentarer efter att hon bloggat om köpet.

Annons

“Det är ett hån mot medborgarna. Finanskrisen skickar folk dagligen ut i arbetslöshet, med allt vad det innebär.Nej usch det känns inte bra”, skrev en av kommentatorerna.

Men Victoria fick också uppskattning för sin goda smak.

“Varje gång jag ser Viktoria så ler hon och skiner, och gör ett fantastiskt jobb för Sverige. Vi har ju så många välklädda internationella kändisar i det här landet. Och för de pengar som hennes kläder och bröllop kostar, de får vi tillbaka tusen gånger om”, skrev en annan användare.

Kritiken kan dock ha fått Victoria att tänka om. Hon har aldrig burit väskan i offentligheten igen.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Victorias lyxköp – prislappen chockar: “Är ett hån!””

 1. Magdolna Szabo skriver: 29 augusti, 2020

  Hon skulle nog skina även en sådan dyr väska. Onödig stor är den också då hon inte kan ha så mycket att bära med sig! Det är trots allt svenskarnas skattepengar som finansierar extravaganserna.


 2. Anna skriver: 30 augusti, 2020

  Så fruktansvärt ful och den skrikiga orange färgen passar inte ihop med klädseln i övrigt. Håller med om att det är en skandal, varken mer eller mindre, att lägga ut sådana fantasisummor på en enda handväska…hur många fler har hon inte att välja mellan? Hon har ju nya väskor varje gång hon visar sig ute…


 3. Helene skriver: 30 augusti, 2020

  Åh Nej! Victoria behöver inte skämmas! Väskan är “gammal”–Victoria arbetade 129 dagar år 2019–Men prislappen på hennes kläder samt accessoarer hamnar långt ner: 367884 kronor!–Den som behöver skämmas är den dyraste prinsessa Sofia. -Trots futtiga arbetade 51 dagar, tot 1,5 månader är prislappen för Sofia: 512515 kronor !!–Allt enl. The Royals and I.–“Ett hån mot medborgarna ” skriver tidning om Victoria,–men den som är dyrast trots näst intill obefintligt arbete dvs. Sofia, skriver tidningen inte ett ord om. Logiken Svensk Dam Tidning?


  1. charlotte skriver: 2 september, 2020

   Helene,
   Uppgifterna om kläder måste vara fel! Sofia klär sig förhållandevis enkelt och även Victoria om man jämför med de flesta andra kungliga i deras ålder. Om man köper några plagg Soft Goat, Gant, Morris, Lexington kanske är det normala priser. Inga Valentinokläder här. Victoria köper mest HM.


 4. Maria skriver: 31 augusti, 2020

  Det är synd att så mycket pengar läggs ned på kläder som till största delen är missklädsamma, på fula väskor och skor osv…


 5. Sune S.E. Hörnkvist skriver: 31 augusti, 2020

  Vad vet våra kungligheter om flärd och priser.


 6. Bea skriver: 31 augusti, 2020

  Helene, håll dig till ämnet. Rubriken handlar om ”Victorias lyxköp” inte om någon annan person.


 7. Bea skriver: 31 augusti, 2020

  Den väskan kan säljas och pengarna kan gå till behövande.


 8. Minna skriver: 31 augusti, 2020

  Varför behöver ni svenskar kunligheter??Vi har president här i Finland och vi väljer själv vem vill vi har.Ni har inte samma möjlighet


 9. Birthe Vejrum skriver: 1 september, 2020

  Jeg har skrevet det tidligere, men den er ikke kommet ind.
  Hermés tager gerne de brugte tasker i kommission og sælger dem for deres kunder, altså second hand.
  Jeg tror ikke, at Victoria selv har købt denne taske ( og da slet ikke i denne orange farve) jeg tror tasken er en gave fra én af hendes protektioner.


 10. Veronica skriver: 2 september, 2020

  Superbra med representativa kungligheter som marknadsför Sverige på bästa tänkbara sätt. Det är synd att jantelagen fortfarande härskar så starkt. Var glada för det jobb kungafamiljen gör, ni får apanaget tillgodo flere gånger om! Den goodwill som uppstår är ovärdelig i pengar. Trots en orange väska!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar