Victorias lyxköp – prislappen chockar: "Är ett hån!"

Kronprinsessan Victoria dyker inte upp på riksmötet.

Kronprinsessan Victoria har fått stark kritik för sitt lyxköp.Så stark att man undrar om hon kommer att våga visa upp det igen?

Kronprinsessan Victoria har stil – om detta råder inga tvivel. Hennes kläder väljs ut av stylisten Tina Törnqvist sedan tio år tillbaka, och rent allmänt betraktas Victoria som en av Europas mest eleganta kungligheter.

Och elegans kostar. Ibland riktigt mycket.

Kronprinsessan Victoria – lyxköpet som chockat

Victorias vackra väska – en vattendelare.

Victorias vackra väska – en vattendelare.

Det var när Victoria besökte Göteborg för ett EU-möte och en återinvigning av ett handikappcenter som vi först fick en skymt av dyrgripen. Då fick hennes väska av modellen Birkin en egen artikel i Expressen.

Många höjde ögonbrynen när de såg den orangea skapelsen. Birkin brukar bäras av världsstjärnor som Lindsay Lohan och Victoria Beckham – och priset är därefter. Då, 2009, låg priset på mellan 60 000 och 123 000 kronor. Numera är det inte ovanligt att en Birkin-väska, som görs av modehuset Hermès, kan passera miljonstrecket.

 

LÄS OCKSÅ: Victoria bar H&M på Andrea Brodins bröllop – kolla in klänningen

“Hon ler och skiner”

Väskan väckte gott om uppmärksamhet. Och inte bara positiv sådan. Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson fick in mängder med kommentarer efter att hon bloggat om köpet.

“Det är ett hån mot medborgarna. Finanskrisen skickar folk dagligen ut i arbetslöshet, med allt vad det innebär.Nej usch det känns inte bra”, skrev en av kommentatorerna.

Men Victoria fick också uppskattning för sin goda smak.

“Varje gång jag ser Viktoria så ler hon och skiner, och gör ett fantastiskt jobb för Sverige. Vi har ju så många välklädda internationella kändisar i det här landet. Och för de pengar som hennes kläder och bröllop kostar, de får vi tillbaka tusen gånger om”, skrev en annan användare.

Kritiken kan dock ha fått Victoria att tänka om. Hon har aldrig burit väskan i offentligheten igen.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias oväntade film – chockar alla i utsläppt hår!