Victorias lyxköp – som är värt över tio miljoner!

kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria fick uppfylla sin dröm.Slutnotan låg på över tio miljoner kronor.

Kronprinsessan Victoria har ett smultronställe framför alla andra. Villa Skönvik, hennes och prins Daniels sommarparadis på Öland.

Villa Skönvik är en rymlig bostad som uppmätts till 328 kvadratmeter. Den ligger på Sollidens slottsområde, där Victoria har hängt och flängt sedan barndomen. Men det finns mycket där för Daniel också. På somrarna, när Villa Skönvik står öppet, brukar prinsen gå upp tidigt och gå och spela golf på Ekerum Resorts två 18-hålsbanor.

Det finns också en stor gräsmatta där prinsessan Estelle och prins Oscar kan leka och stoja. På kvällarna kan familjen värma sig framför en av totalt tre eldstäder.

Kronprinsessan Victoria – planen bakom Villa Skönvik

Fina, fina Villa Skönvik.

Fina, fina Villa Skönvik.

Men kan ni historien bakom Villa Skönvik?

2013 färdigställdes bygget av Villa Skönvik. Det blev en dyr historia. Enligt Kvällsposten, som rådfrågat stjärnarkitekten Abelardo Gonzalez, gick projektet på minst tio miljoner kronor. Det var en väldigt lokal angelägenhet, där huset byggdes av öländska hantverkare av material från Öland.

– Det är ett väl genomarbetat och genomtänkt hus som har allt du kan kräva, allt från rymd till att det är oerhört funktionellt, har drottning Silvia sagt om Villa Skönvik.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias utspel mot Daniel – som får hela rummet att reagera

“Förverkligar sin dröm”

Victoria valde även  en pool av det lyxigare slaget.

– Den ser ut att vara fyra gånger tio meter. Den vanligaste poolen vi säljer är på fyra gånger åtta meter, sa Magnus Holgersson på Folkpool till Expressen.

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik. Jag är glad att se att de väljer att förverkliga sin dröm.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias comeback: Exklusiva festen med Daniel