Victorias lyxköp väcker ilska – så mycket kostade den!

victoria daniel lyxresa

Kronprinsessan Victoria investerade en stor summa på ett stycke lyx.Nu har köpet väckt starka reaktioner.
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria tog i rejält när Haga slott skulle byggas om. Statens fastighetsverk fick i uppdrag att genomföra en totalrenovering av den anrika byggnaden – utanpå och inuti.

Totalnotan hamnade på 46 miljoner kronor. Alla åtgärder var inte av en kosmetisk natur, utan gjordes för att huset skulle leva upp till en modern standard. Men det fanns också inslag av lyx.

Kronprinsessan Victoria – lyxköpet som väcker ilska

kronprinsessan victoria tvingades vädja

Victoria och Daniel sägs vara jättenöjda med renoveringen.

Till den kategorin kan man sortera in tapeterna som prinsessan Madeleine var med och valde åt sin storasyster.  De köptes från leverantören Björklund & Wingqvist för 40 000 kronor.

I köken hittar vi en annan dyrgrip: en AGA-spis värd 105 000 kronor. Det är samma sorts spis som den brittiska kungafamiljen använder sig av i sina boningar.

– AGA-spisen signalerar kunskap, rikedom och flärd. Allt i ett, har Benny Berntsson, representant för AGA i Sverige, sagt till Expressen om modellen.

Totalvärdet på köket i Haga slott, som installerades av företaget Kvänum, har uppmätts till över en miljon kronor. Något som sticker i ögonen hos vissa.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias stora förändring – bilderna visar tydligt skillnaden!

“Chockerande!”

Stockholms-falangen av Republikanska föreningen har också blivit varse om prislappen på spisen. Deras reaktion talar för sig själv.

“Chockerande! En spis för 105 000 kronor!? Monarkin är en kostnad både för demokratin och för statsbudgeten. Vi vill leva i en republik där alla medborgare har lika värde!”, skriver föreningen.

Republikanska föreningen har varit flitiga med sin kritik av just Victoria i år. Så här skrev föreningen när det stod klart att kronprinsessan skulle hålla inledningstalet under Pride-festivalen:

“Stockholm Pride verkar uppskatta att personer från kungahuset visar sympati och Victoria Bernadottes engagemang är säkert äkta. Dock är det tyvärr så att Stockholm Pride låter sig naivt utnyttjas till pinkwashing av monarkin, ett statsskick som står i motsats till alla medborgares lika värde oavsett läggning.”

 

LÄS OCKSÅ: Victorias starka känslor – efter hemska upptäckten om Daniels förflutna