Victorias lyxkväll: Privata middagen ute på stan!

Kronprinsessan Victoria Prins Oscar Restaurang Cassi

Vilken mamma-lyx för kronprinsessan Victoria: Egentid med prins Oscar på en kvarterskrog ute på stan!
Underbara ögonblick med prins Oscar!
Slå på ljud

Klockan var 18.00 när kronprinsessan Victoria fick stammisarna på kvarterskrogen Cassi på Östermalm i Stockholm att lägga ner besticken och stirra en extra gång. För där kom hon inklivande genom entrédörren i sina vita gympadojor, och med sig hade hon prins Oscar och hans kompisar från fotbollsträningen. Och alla deras mammor.

Restaurang Cassi på Narvavägen i Stockholm

Restaurang Cassi på Narvavägen i Stockholm.

Foto: TT.

Det var sex barn och lika många föräldrar och de satte sig i rummet längst in. Barnen – och Victorias barnflicka – vid det avlånga bordet och de vuxna vid det runda. Och Säpovakterna fick ett eget bord borta vid disken med desserter.

Restaurang Cassi kvarterskrog på Östermalm i Stockholm

Ingen bordsservering på Cassi, alla beställer vid disken. Även kronprinsessan.

Foto: TT.

Alla småkillarna hade fotbollströjor, med sina idoler på ryggen, och de sprang runt runt och jagade varandra bland borden.

– Nu stör ni de andra! ropade Victoria. Så när när någon kom på att barnen skulle leka Tysta Leken tyckte hon att det var en helt briljant idé.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar på restaurang

Kronprinsessan Victoria åt middag på restaurang Cassi på Östermalm i Stockholm

På Cassi har tiden stått stilla sedan 1970-talet.

Foto: TT.
Prins Oscar

Prins Oscar hade en riktig helkväll.

Foto: Linda Broström/Kungliga Hovstaterna.

Det var också tydligt att Victoria kom direkt från Kungliga slottet och det möte som hon och prins Daniel tidigare på dagen hade haft med Expert- och ungdomsrådet från sin stiftelse. Hon hade fortfarande sin jobblook med den rosarutiga kavajen och de svarta byxorna. Enda skillnaden var att hon hade bytt de högklackade pumpsen mot sina vita Stan Smith-skor.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel

Den här jobblooken hängde med även på kvällen när Victoria åt middag på stan.

Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna.

Och som sagt – det var många tappade hakor. Särskilt som det var Victoria som tog täten: Hon samlade upp alla beställningarna och gick sedan fram till bardisken och styrde upp det hela. Ungarna åt från barnmenyn, grillkorv med pommes frites för 83 kronor och Victoria beställde husets specialare, en Steak Minute för 245 kronor. Hon drack Ramlösa till.

Restaurang Cassi på Östermalm i Stockholm

Känd för sitt grillade kött. En bild som fångar atmosfären på Cassi, även om den har några år på nacken.

Foto. TT.

Victoria har alltså blivit en fotbollsmamma, eller ”soccer mom” som prinsessan Madeleine med glimten i ögat brukar säga om sig själv. Fast helt som vanligt kan det ändå inte bli när fotbollsmamman Victoria går på krogen i sällskap av två säpovakter och sin barnflicka.

Så Victoria väckte rejält med uppmärksamhet bland restauranggästerna, men hon verkade också känna flera av dem. Och när vårt ögonvittne lämnade restaurangen vid 19.00-tiden var Victoria och fotbollsmammorna fortfarande kvar.

LÄS MER: Victorias oväntade kommentar om Estelle

LÄS MER: Se bilderna! Victoria tappade skon – inför alla