Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias mammabeslut för Estelle – som påverkar tusentals personer

30 sep, 2023, 13:00 

Kronprinsessans drag skapar skriverier.

Annons

Kronprinsessan Victoria kommer en dag bli Sveriges drottning, ett jobb som tar ett helt liv av förberedelser. Samtidigt är hon tvåbarnsmamma, varav dottern Estelle ju går samma öde till mötes.

En speciell situation, som gör att uppväxten inte riktigt blir så "vanligt". Nu uppmärksammas ett av Victorias mammabeslut för sin dotter i utlandet.

Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skolaBrand logo
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola

Så är livet på prinsessan Estelles elitskola Campus Manilla

När prinsessan Estelle föddes 2012 följde en hel nation hennes första tid i livet. När det var dags för henne att lämna förskolan och ta klivet in i skollivet var spänningen stor – vad skulle Victoria och Daniel bestämma?

Det måste ju vara en alldeles särskild skola som är duglig för en tronarvinge, av många olika skäl. Så föll valet slutligen på anrika Campus Manilla ute på Djurgården, där även lillebror prins Oscar går idag.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel går med prinsessan Estelle till hennes första skoldag
En pirrig Estelle som ska börja första klass!

Och där är Estelle i gott sällskap, många av Victorias vänner har sina barn på samma skola, och så även delar av Sveriges kändiselit.

Annons

– Jag är så nöjd med att mina barn har gått där i hela högstadiet och på gymnasiet. Det är en fantastisk skola. Dels har de jättebra lärare, men sen jag är också en sådan som älskar bra miljöer. Jag tror att man lär sig mer när man är i en bra miljö. Där ute är det ju fantastiskt med skogen och vattnet, har Liberalernas tidigare partiledare Nyamko Sabuni berättat för Svensk Dam.

– De har stora möjligheter till att idrotta och de investerar i barnen. När mina killar började där i sexan så höll Anneli Alhanko i balettundervisningen, Bounce gav danslektioner och Abba-Benny var där och invigde med sitt dragspel, så det var alltid mycket och på riktigt.

Därför påverkar Victorias beslut för Estelle tusentals personer

Nu skapar Campus Manilla rubriker i utlandet, och anledningen är den multimiljon-renovering som väntar. Ja, TT rapporterar att skolan ska genomföra en tak- och fasadrenovering för 137 miljoner kronor, som staten står för.

Annons

Tyska tidningen Bunte rapporterar om förändringen på prinsessan Estelles skola – men belyser också hur kronprinsessans beslut att låta henne ha sin skolgång just där har påverkat tusentals föräldrar:

"Det är inte konstigt att många föräldrar har valt skolan som sin föredragna institution. När dina egna barn kan gå i samma skola som nummer två och tre i kö till den svenska tronen är det ett incitament för många familjer att söka. Det sägs för närvarande finnas mer än 11 000 barn på väntelistan."

Campus Manilla
Det är många som vill ha sina barn på samma skola som de kungliga barnen.

Foto: TT

Annons