Victorias mammagarderob - kungligt rekord i lågpris!

Kronprinsessan Victorias “mamma-outfits”, de här 28 kreationerna som hon burit den här lyckliga tiden och som ser så dyra ut…ja, de kostar nästan ingenting.

Pris för allesammans: 75 000 kronor.

Jämfört med andra kungliga mammagarderober är den summan otroligt låg. Drottning Ranias mammaklänningar har osat lyx, likaså kronprinsessan Máximas och kronprinsessan Marys. (Även om damerna faktiskt varvat dyrgriparna med billigare konfektion då och då ). Men jämfört med dem är Victoria otroligt nedtonad.

Siden till lågpris

Victoria hyllar svenskt – H &M, Back och Greta. Och bär sin kappa från H &M Mama à 699 kronor som om den var den piffigaste Chanel. Och från favoriten Greta har vi sett henne i en rad sidenklänningar för 3 000 kronor styck. Och den korallröda klänningen som hon bar när priset “Årets Svensk i Världen” överlämnades till Peter Wallenberg på Grand Hôtel i Stockholm, den med rullad kantkrage och gula inslag i mönstret, den kommer visserligen från brittiska L.K. Bennett, men stoppar redan vid två tusenlappar.

Nobel enda undantaget

Nobelklänningen från Pär Engsheden då, den midnattsblå med paljetter och trekvartsärm och den mjukt skurna halsringningen? Okej då, den drog iväg lite grann, och lär ha landat på 80 000 kronor. Annars är det “lågpris” hela vägen.

[smooth=id: 666; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Marianne Rolfstadius

Foto: All Over Press, IBL

Läs även:
Johanna Lejon har koll på kungligheternas varumärken»
Vimmelprinsessan Margareta Heed snappar upp nyheter på röda mattan»
TV-klipp! Grekiska exkungafamiljen intervjuas i CNN»