Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias match mot karatekidsen – se bilderna!

19 nov, 2018, 15:00 
Kronprinsessan kickade loss på karateklubben - med mörkröda tånaglar och förlovningsbriljanten på fingret.
Annons

Är prinsessan Estelle på väg att få en riktig karatemamma? För tre veckor sedan ringde hovet och anmälde Victoria till karateträningen i Ängelholm, och nu var det dags! Kronprinsessan klev in på karateklubben Yujin-kai Shotokan i svarta mockaboots, men bara några minuter senare stod hon barfota på golvet.

Kronprinsessan Victoria barfota. Hon får hjälp med karatedräkten på karateklubben Yujin-kai Shotokan i Ängelholm.
Spana in tånaglarna!

Hon fick hjälp att tråckla på sig karatedräkten, och sen kickade hon loss, med härligaste smajlet och sin ovärderliga förlovningsbriljant på fingret. En karatedrottning med mörkröda tånaglar, lite vinglig i gänget av sjätteklassare.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria tränar karate på karateklubben Yujin-kai Shotokan i Ängelholm, en aktivitet arrangerad av organisationen Aktivitet Förebygger.

I prins Oscars hertigdöme Skåne är hon hyggligt ofta, men i karatesalen i Ängelholm var det kunglig premiär. Det blev många skratt – och väldigt många karatesparkar.

Annons
Kronprinsessan Victoria visar en karatespark under besöket i Ängelholm.
Inte så farligt som det ser ut! I karate markerar man bara slagen och sparkarna.

Men självklart var Victoria inte bara här för att träna. Utan framför allt för att få veta mer om Ängelholms-organisationen Aktivitet Förebygger, som hon träffade när hennes och prins Daniels stiftelse Generation Pep höll sitt Pep Forum i höstas.

Gruppfoto med kronprinsessan Victoria på karateklubben Yujin-kai Shotokan i Ängelholm.
Victoria med dagens träningskompisar, de proffsiga karatekidsen.

Aktivitet Förebygger har varit väldigt framgångsrika med att få skolbarnen att röra på sig mer och i Ängelholm har alla i fyran och sexan extra idrott på skoltid.

Annons

Om du klickar dig vidare på den lilla pilen till höger (du får titta noga, den syns bara svagt) så kan du se hovets film på Victorias karatesparkar:

Och prins Daniel? Ja, han skulle egentligen också ha varit med, men satte punkt och flög hem på tidiga eftermiddagen på grund av förhinder, okänt vilket. Men förmiddagens företagsbesök i Höganäs hann han i alla fall med.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom till Skåne på morgonen, men sedan flög Daniel hem på tidiga eftermiddagen, efter besöket i Höganäs.
Victoria och Daniel kom till Skåne på morgonen, men sedan flög Daniel hem på tidiga eftermiddagen, efter besöket i Höganäs.

Där fick kronprinsessparet lära sig mer om om arbetet med att byta ut fossila bränslen mot grön energigas och om hur Höganäs AB arbetar med att ställa om ståltillverkningen så att den blir mer hållbar.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Höganäs AB.

I Höganäs var det skyddshjälm och reflexväst som gällde, och under hade kronprinsessan en härligt rosa kavaj…

Annons
Kronprinsessan Victoria i sin nya kavaj från Rodebjer.

…ny för hösten och från Rodebjer. Men efter karateträningen åkte den av, den blev alldeles för varm.

Kronprinsessan Victoria med den nya rosa kavajen från Rodebjer på armen.

Sist men inte minst fick Victoria spana in 3D-skrivaren för metallpulver, som kan printa ut berlocker!

Kronprinsessan Victoria i skyddshjälm vid besöket på Probistål i Höganäs i Skåne.
Kungligt besök i Probiståls kontrollrum.

Läs också:

Foto: Ibl, Stella Pictures, TT

Annons