Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias miss - här tappar hon allt

12 jun, 2023, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Kronprinsessan Victoria
Ibland går det inte alltid som man har tänkt. Foto: TT

Det går inte alltid som kungligheterna har tänkt sig! Här är flera ögonblick kungligheterna inte såg komma.

Annons

Vi ser ofta kungligheterna i deras stiliga och vackra kläder. De är alltid väluppfostrade och vet precis hur de ska uppföra sig under offentliga sammanhang. Men man får inte glömma att de egentligen är helt vanliga människor som alla oss andra. De kan snubbla offentligt eller råka tappa hatten i vinden. Här är några bilder som visar just dessa ögonblicken.

Rios äventyr med Victoria – stjäl showen!Brand logo
Rios äventyr med Victoria – stjäl showen!

Båda tummarna upp!

Prins Carl Philip skulle under 2019 utse årets kock. Och vinnaren Martin Moses var lite längre än Carl Philip, så han fick kämpa för att sätta på medaljen.

Carl Philip
Carl Philip försvann bakom Årets kock 2019.

Under Victoriadagen 2022 höll kungen ett tal för sin dotter. Men när han skulle gå av scenen snubblade han till. Men som det proffs han är gjorde han skämtsamt båda tummarna upp för att visa att han var okej.

Annons
Kungen och drottningen
Tur att kungen vet hur man bjuder på sig själv.

För stora skor

Och det är ofta det blir små klädmissar. När Victoria var på besök i Danmark tappade hon skon, och det blev en riktigt nyhet. Det hela berodde på att Victoria har cirka en halv storlek för stora skor på sig för att inte få skoskav. Och även hon skrattade bort händelsen.

Victorias skor
Victorias skor är alltid lite för stora. Foto: TT
Victoria
Här plockar Victoria upp skon. Foto: TT

Men det skulle inte bli sista gången Victoria fick se upp vart hon gick. När vännerna i väst var på besök i Sverige, Mette-Marit och Haakon, så hade både Victoria och Mette-Marit skoproblem. De fastnade nämligen i röda mattan. Första var det Victoria och snabbt efter var det Mette-Marit. Tillslut tog de varandra i händerna och skrattade.

Annons

– Nu går vi, haha!, sa Victoria innan de gick in till festen.

Victoria och Mette-Marit
Bästa kompisarna var på besök i Sverige.
Victoria
Oj, oopps, hojtade Victoria till när hon fastnade i den röda mattan.

Även Silvia har varit med om dessa ögonblick. Vinden kan man inte lita på! Här flyger nämligen hatten av från Silvias huvud. Som tur är så var kungen snabb med att plocka upp sin hustrus hatt.

Silvia och Kungen
Hoppsan här flyger hatten av. Foto: TT

Under 2022 var både Victoria och Daniel på Pep Forum i Stockholm. Då var den balansövningar på schemat, men det är enklare sagt än gjort. Kronprinsessan höll på att tappa balansen helt framför en fullsatt lokal och rullande kameror. Men i sista sekunden lyckades hon räta upp sig!

Annons