Victoria nära att snubbla på klänningen under Nobel

kronprinsessan victoria nära att snubbla på klänningen nobel 2019
Nobelbanketten 2019 flöt på helt enligt planerna. Men kronprinsessans klänningstrolleri var det nog ingen som hade räknat med. Imponerande var det i alla fall!
Annons

Kronprinsessan Victorias Nobelklänning, från Salem Fessahaye, blev en riktig succé. Den assymetriska modellen, med stor puffärm på ena axeln och voluminös kjol i jaquardmönster, blev utan tvekan kvällens stora snackis.

Annons

Men kanske var det lite väl mycket tyg att hålla koll på. När Victoria gled in på podiet i Konserthuset hade hon full koll på sitt långa släp men efter den fyra timmar långa sittningen i Blå hallen hade kronprinsessan tankarna på annat håll – vilket inte är så konstigt. Hon satt ju nämligen bredvid Nobelpristagaren i fysik, James Peebles, som bjöd på väldigt intressanta samtal.

Annons

Victoria hanterade situationen som ett riktigt proffs

När taffeln var bruten och procession skulle tåga iväg från långborden höll Victoria på att snubbla på sin klänning. I SVT:s Nobelsändning ser man hur kronprinsessan tar ett snedsteg, vid ett av trappstegen, och därefter tar ett fastare tag om klänningskjolen. Händelseförloppet är över på en sekund och kronprinsessan räddade förstås situationen som ett riktigt proffs!

Annons

Det som hade kunnat sluta i katastrof resulterade istället i ett gott skratt mellan vår blivande drottning och James Peebles. Tittar man på stillbilden från tillfället kan man även se hur professorn böjer sig ner för att hjälpa Victoria med klänningen. En riktig gentleman!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Victoria nära att snubbla på klänningen under Nobel”

  1. Anna skriver: 12 december, 2019

    Ja, jag kan bara vara tacksam att jag inte är kronprinsessa…ty ett sådant missöde skulle jag aldrig ha hanterat med sådan bravur…!


  2. josefin skriver: 13 december, 2019

    Undrar var tröskeln för katastrof gàr: KP snubblar pà klänningen, S o P M har lite snarlika klänningar, folk dör i en vulkan, storm o orkan ödelägger hus o hem…..I snuttefiltslandet sà gäller naturligtvis det förstnämnda.


  3. Daga skriver: 18 december, 2019

    Du Josefin vi har haft många verkliga katastrofer även i Sverige.Då har ingen svensk gömt sig bakom snuttefilten Alla har hjälpts åt både de professionella och vanliga medborgare som gjort allt för att rädda natur och människor i nöd och död.Vi ska vara stolta över Vårt land och folk och det gäller även nobelprisets festligheter.Snuttefilten kan du använda själv.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar