Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria nära att snubbla på klänningen under Nobel

12 dec, 2019, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria nära att snubbla på klänningen nobel 2019
Nobelbanketten 2019 flöt på helt enligt planerna. Men kronprinsessans klänningstrolleri var det nog ingen som hade räknat med. Imponerande var det i alla fall!
Annons
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"Brand logo
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"

Kronprinsessan Victorias Nobelklänning, från Salem Fessahaye, blev en riktig succé. Den assymetriska modellen, med stor puffärm på ena axeln och voluminös kjol i jaquardmönster, blev utan tvekan kvällens stora snackis.

Men kanske var det lite väl mycket tyg att hålla koll på. När Victoria gled in på podiet i Konserthuset hade hon full koll på sitt långa släp men efter den fyra timmar långa sittningen i Blå hallen hade kronprinsessan tankarna på annat håll – vilket inte är så konstigt. Hon satt ju nämligen bredvid Nobelpristagaren i fysik, James Peebles, som bjöd på väldigt intressanta samtal.

Johan T Lindwall om Nobel: ”Victorias tankar fanns någon annanstans”Brand logo
Johan T Lindwall om Nobel: ”Victorias tankar fanns någon annanstans”

Victoria hanterade situationen som ett riktigt proffs

När taffeln var bruten och procession skulle tåga iväg från långborden höll Victoria på att snubbla på sin klänning. I SVT:s Nobelsändning ser man hur kronprinsessan tar ett snedsteg, vid ett av trappstegen, och därefter tar ett fastare tag om klänningskjolen. Händelseförloppet är över på en sekund och kronprinsessan räddade förstås situationen som ett riktigt proffs!

Det som hade kunnat sluta i katastrof resulterade istället i ett gott skratt mellan vår blivande drottning och James Peebles. Tittar man på stillbilden från tillfället kan man även se hur professorn böjer sig ner för att hjälpa Victoria med klänningen. En riktig gentleman!

Foto: TT

Annons