Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias nära vän kritiseras – efter orden i sommarpratet

24 jul, 2022, 17:00 

Nu kritiseras kronprinsessan Victorias och prins Daniels nära vän Jacob De Geer.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

I juni gifte sig kronprinsessan Victorias och prins Daniels gode vän Jacob De Geer, 46, med kärleken Faye Flensburg, 34.

Det lyxiga bröllopet, där kronprinsessparet var hedersgäster, tog plats på Marstrand – och varade i hela tre dagar!

Helgen bjöd bland annat på temafest, god mat och en privat spelning med självaste Per Gessle. En riktig drömhelg med andra ord!

Jacob De Geers sommarprat i P1 får blandad kritik

Jacob har varit en nära vän till kungafamiljen i många år tillbaka, och var givetvis en av gästerna vid Victorias och Daniels bröllop 2010.

Entreprenören, som bland annat är känd från SVT:s Draknästet, blev mångmiljardär när han sålde sitt bolag Izettle till Paypal för 19 miljarder kronor.

Entreprenören och företagaren Jacob de Geer som är en av drakarna i "Draknästet" som gör comeback i SVT.m

I år är han en av sommarpratarna i P1, Sveriges Radio, och har fått både ris och ros efter radiosändningen.

Annons

Breakits Camilla Bergman skriver i en krönika att Jacobs sommarprat är bland de bästa hon hört.

"Inte bara är han medryckande och rolig. Jag ryser av välbehag när han berättar hur han, driven av revanschlust från barndomen där han sågs som annorlunda på grund av sitt efternamn, drar igång bolag efter bolag, misslyckas och reser sig igen", skriver hon inledningsvis.

Jacob de Geer och prins Daniel
Jacob är en nära vän till Daniel och Victoria.

Samtidigt framför Camilla viss kritik.

I sommarpratet berättar Jacob bland annat om vikten av att våga misslyckas, för att sedan kunna lyckas. Samt att han inte velat att hans efternamn skulle ge honom fördelar i livet.

"Är det verkligen Jante och rädslan för att misslyckas som gör att folk inte vågar testa sina idéer? Handlar det inte snarare om att alla helt enkelt inte har samma frihet att misslyckas?", skriver Camilla i krönikan.

Annons

Hon understryker att ett socialt och kulturellt kapital, samt familjen man växer upp i har en väldigt stor betydelse i hur ens liv kommer utspela sig.

Camilla skriver att det är viktigt att se de privilegier man har fötts in i, när det kommer till allt ifrån ens kön och familj till ens sociala och ekonomiska situation.

"För är det inte först då, när vi kan lyfta blicken bortom oss själva och förstå andras förutsättningar, som vi kan förändra på riktigt? Som att vidga våra nätverk, tänka på vilka vi lyfter fram, vilka vi finansierar och vilka vi inspirerar", avslutar hon.

Annons