Victorias nya bild inifrån hemmet – visar upp Estelle och Oscar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på residenset i Luleå.

Coronaviruset tvingar kronprinsessan Victoria och hennes familj till isolering på Haga slott.Men nu har vi fått en uppdatering inifrån hemmet.

Kronprinsessan Victoria och hennes familj har, precis som resten av Sveriges befolkning, tvingats anpassa sitt liv efter det rådande krisläget. För att hindra att Victoria, prins Daniel, Estelle och Oscar drabbas av coronaviruset, så håller sig den lilla enheten hemma i Haga slott.

Men Victoria och Daniel lyckades ändå representera sitt ämbete, trots de speciella omständigheterna, genom att bli mer aktiva på Instagram. Förra måndagen fick vi till exempel se en bild från när kronprinsessparet träffade representanter för Sveriges kommuner och regioner (SKR) på Haga slott.

Coronaviruset: Så lever Estelle och Oscar

På söndagen fick vi ännu en bild – men den här gången var Estelle och Oscar inkluderade. På bilden kan vi se att småttingarna uppfyller Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att tvätta händerna ofta och noga. De får dessutom hjälp av pappa Daniel.

Är man extra observant lägger man till en specifik bedårande detalj i bilden. Prins Oscar har, som en vanlig fyraåring, målat sig själv på armen med tuschpenna. Det är tryggt att se att Estelle och Oscar kan leva ett vanligt småbarnsliv, trots det oroliga läget i världen.

Bilden lades ut på Världsvattendagen, en dag skapad som en påminnelse om att en stor del av världens befolkning saknar tillgång till rent vatten. Bakom initiativet står organisationen WaterAid, som leds av den brittiske tronarvingen prins Charles.

Att Victoria delar med sig av bilder inifrån Haga är välkommet. Svensk Dams hovreporter Ellen Myrgård Lindén har tidigare lyft fram Instagram som ett sätt för kronprinsessparet att hålla sig skyddade från covid-19 och ändå nå ut till det svenska folket.