Victorias nya familjebeslut – hur påverkar det Daniel?

Kronprinsessan Victoria har fattat ett beslut för sin familj.Hur kommer detta att påverka prins Daniel?

I går kunde vi på Svensk Dam lägga fram ett av årets roligaste avslöjanden! Kronprinsessan Victoria och hennes familj har utnyttjat all ledig tid som uppstått i och med c0ronakrisen till att skaffa en hund.

Det rör sig om en liten pudelvalp, bara några veckor gammal, som precis flyttat in på Haga. Ett underbar lekkamrat för prinsessan Estelle och prins Oscar!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har skaffat hund

OBS! Det här är inte hunden som Victoria köpt.

OBS! Det här är inte hunden som Victoria köpt.

Det innebär att Estelle och Oscar inte behöver känna sig avundsjuka på kusinerna längre. Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip har båda varsin vovve, Teddy och Siri, och nu har Haga-familjen också en fluffig, trofast kompanjon.

Men många av er kanske undrar: prins Daniel då? Är inte han pälsallergiker? Jo, det stämmer. Daniel lider av allergibesvär, och det har också framförts som anledning till att Victoria tvekat kring att skaffa hund – trots att Estelle har tjatat länge.

“Det finns inga allergifria hundar”

Man får utgå från att familjen troligen har tänkt igenom beslutet noga och väl. Det är nämligen en myt att pudlar är allergifria, även om detta cirkulerar som rykte.

– All forskning inklusive vår egen visar att det inte finns några hundraser som utsöndrar mindre allergen än andra, och det är avsevärt större skillnad mellan hundindivider än mellan hundraser. Det finns med andra ord inget som helst stöd för att presentera några allergivänliga hundraser utan det är helt individuellt, har Bo Karlstedt, vd för Medi-Tec och Allergenius, som forskar och tar fram medel inom prevention, diagnostik och behandling av pälsdjursallergier, sagt till Expressen.

Men olika personer är allergiska mot olika allergener. Det innebär att en specifik hund kan fungera bra ihop med en specifik allergisk person. Det handlar inte om raser – utan om hundindivider.

Troligen har Daniel testat att umgås med den nya hunden, utan att visa några symptom på allergi. Så nu kan vi bara önska familjen allt gott med sin nya medlem!