Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels Grand Final i Ockelbo med massor av tårtor

21 maj, 2011, 14:46 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Tårtor i långa, långa rader dukades det upp med när det var dags för final av kronprinsessan Victorias och prins Daniels besök i Ockelbo med omnejd. Tre olika sorters ljuvliga bakverk från lokala bageriet Mattes Bröd bjöds det på – och kronprinsessparet fick förstås smaka på alla tre.

– Ska det vara, så ska det vara. Får man hugga in? sa kronprinsessan glatt.

Annons

Prins Daniel lät sig väl smaka han också – och passade på att skoja lite med pressen.

– Ni förstår väl att det är jag som varit uppe tidigt i morse och gjort de här tårtorna, va?

Tidigare under dagen hade kronprinsessparet hunnit med att plantera ett körsbärsträd och få en guidad tur på utställningen ”Moder Bord” i Wij Valsverk. Dessutom hann det med en snabb visit i Skogens Trädgård på Wij Trädgårdar där trädgårdsmästare Lars Krantz visade paret runt. Med ett visst vemod tog Daniel och Victoria adjö av sitt älskade Ockelbo för den här gången.
– Det har varit fantastiska dagar, Ockelbo har betytt och betyder så väldigt mycket för oss, sa kronprinsessan Victoria.

Annons

Att få komma till Ockelbo och mötas av all denna värme har naturligtvis varit underbart för kronprinsessparet. Det här är också ett sätt för dem att säga tack för all den hänsyn och respekt som Ockelboborna visat dem genom åren.

– Att få komma hit på en officiell visit är något som vi har sett fram emot väldigt, väldigt länge, sa kronprinsessan Victoria till Svensk Damtidning.

Nu rullar det kungliga ekipaget vidare mot det tre dagar långa besökets slutstation – Gävletravet. Där ska prins Daniel dela ut pris i sitt alldeles egna lopp ”H.K.H. Prins Daniels lopp”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons