Victorias och Daniels hemliga lyxresa – därför väckte den reaktioner

victoria daniel lyxresa

Victoria och Daniel firar 10 år som gifta. Vi minns deras storslagna bröllop och händelsen framåt småtimmarna – som väckte reaktioner .
Titta – kronprinsessparet på första turnén för 2020!
Slå på ljud

I år är det 10 år sedan kronprinsessan Victoria gifte sig med sin älskade Daniel Westling. Bröllopet var historiskt, av olika anledningar. Först och främst för att det var det första kvinnliga tronföljarbröllopet någonsin i Sverige. Och samtidigt för att det visade att en framtida drottning faktiskt kan gå in på ett gym, bli kär i sin personliga tränare och sedan gifta sig med denne. För Sverige – i tiden.

Victoria och Daniel tog sig ut från landet i hemlighet

Kärleksdagen avslutades med dans i Vita havet men faktum är att brudparet själva avvek från festligheterna under stort hemlighetsmakeri. De sa bara hejdå till de allra närmaste och försvann sedan ut genom några dolda gångar nedanför slottet.

victoria daniel bröllop 2010

Först kärleksfest i Stockholm sedan väntade en exklusiv smekmånad.

Victoria och Daniel slussades vidare till Arlanda där miljardärens, och familjevännens Bertil Hults, exklusiva privatjet väntade. Planet landade sedan i Tahiti, i Franska Polynesien, och de nygifta fortsatte sedan mot ön Bora Bora, via en lyxyacht.

victoria daniel

Victorias och Daniels smekmånad gick till ön Bora Bora.

Att kronprinsessparet skulle fira sitt äktenskap med en härlig smekmånad höll nog de flesta med om. Däremot väckte själva planet en hel del reaktioner. Det var nämligen registrerat på ett brevlådeföretag i skatteparadiset Bermuda, avslöjade SVT.

– Det är inte uppgifter som är kända för oss över huvud taget, sa hovets informationschef när uppgifterna blev kända.

Flygturen med privatplanet beskrevs som en bröllopsgåva från Bertil Hult.

Foto: TT