Victorias och Daniels hemliga uppgörelse

Victorias och Daniels hemliga uppgörelse
Prins Daniel och kronprinsessan Vctoria har gjort en hemlig uppgörelse om dottern Estelle. Svensk Damtidning vet mer.
Annons

Princess Estelle

Kronprinsessan Victoria, 39, och prins Daniel, 43, hade varit ett par i mer än tolv år när prinsessan Estelle, 4, kom till världen i februari 2012 och det var nog ingen slump att det fick ta sin tid. Att vara gift och skaffa barn med en kronprinsessa är inte det enklaste. Daniel och Victoria har behövt prata igenom såväl barnuppfostran som hur mycket ”vanlis” Estelle ska tillåtas vara. Enligt vad Svensk Damtidning erfar har de en hemlig uppdelning, där Daniels uppgift är att lotsa in Estelle i den vanliga världen, som vi andra tar för given. Victorias uppgift är istället att guida henne i rollen att vara kunglig. Hon ska ju trots allt bli Sveriges drottning en dag. Att Daniel och Victoria har en väldigt fin kemi och är väldigt samspelta kan alla som mött dem skriva under på, men det finns också kulturkrockar, som kommer sig av deras helt olika uppväxter.

Estelle-ibl

– Prins Daniel vill verkligen att Estelle ska få en så vanlig uppväxt som möjligt. Men ibland tycker Victoria att han går lite väl långt i sin iver och det skapar irritation dem emellan, säger en person med god insyn till Svensk Damtidning.

– Victoria var exempelvis inte jätteglad när Daniel lät Estelle åka tunnelbana mitt under rusningstrafik förra våren. Hon blir orolig att något ska hända, trots att Säpo är med.

Annons

Besöket under jord var säkert ett spännande inslag i Estelles liv. Hon som annars alltid blir runtskjutsad i stora bilar med tonade rutor. Men nu fick hon veta vad de andra barnen på förskolan pratar om när de har åkt tunnelbana.

Princess Estelle congratulates Grandfather.

Att handla är en annan sak som Daniel vill lära sin dotter. Han och Victoria behöver ju inte bekymra sig om matinköpen själva om de inte vill, och Estelle har därför fått följa med till både Ica Borgholm och Coop i Ockelbo. Men höjdpunkten var ändå när hon i våras fick betala med egna pengar på Apoteket Kronan i Mood Gallerian i centrala Stockholm. Ett ögonvittne berättar för Svensk Damtidning att hon såg så stolt och glad ut! Och kanske var det lite extra roligt att morfar kungen fanns på mynten…
Victoria vill också att Estelle ska lära sig allt detta, men det som skiljer henne från Daniel är att hon ofta gör saker före öppning eller efter stängning, som när hon tog med Estelle till Skansen en tidig morgon förra året. Daniel bryr sig däremot inte om det är fullt med folk. När han och Estelle klev in på Apoteket var klockan runt fem en fredagseftermiddag och hela gallerian var proppfylld med folk som just hade slutat jobbet.

Princess Estelle first day at pre-school

Konflikt eller inte. Att Daniel tar med Estelle på ishockey, kör henne till dansträningen, hänger på Kulturhusets Rum för barn och tar med henne på pizzeria och på Junibacken, gör ju Estelle till en liten prinsessa med koll. Hon står med en fot i varje värld och det blir också hennes styrka som drottning.

Av: Anna von Koch.
Foto: Stella Pictures, Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Victorias och Daniels hemliga uppgörelse”

 1. Ronald skriver: 9 november, 2016

  Hemlig uppgörelse?
  Jomenvisst…
  Det hela blir så fabulöst och larvigt att man tappar intresset. Vill jag läsa sagor går jag till biblioteket och lyssnar på sagostunderna. Man ska kunna förvänta sig bättre av en reporter…


 2. Irena skriver: 9 november, 2016

  Man förstår Victorias oro efter två ministermord på öppen gata i Stockholm i modern tid…


 3. Obs skriver: 9 november, 2016

  Victoria lever i dåtid. Snart nog får den här familjen känna på verkligheten. Det finns ingen barnfamilj i dagens Sverige som ska skyddas mer än andra. Det är det som kallas för demokrati. Tramset med vakter etc. för en viss familj måste upphöra! Om dessa familjer känner att de behöver skydd av någon speciell anledning får de såklart själva bekosta sådan personal.


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 november, 2016

   Efter OL i München fik Frederik og Joachim personlige livvagter.
   Der findes en mørk verden med forskruede hjerner som man nødvendigt må forholde sig til. Den mørke verden findes også i Sverige.


 4. MargaretaJ skriver: 9 november, 2016

  Då är det alltså inte hemligt längre, SvD har ju släppt den stora hemligheten.


  1. Vera skriver: 9 november, 2016

   men det kanske fortfarande är magiskt?


 5. konsttanten skriver: 9 november, 2016

  Inte en lätt balansgång, men Estelle får inte skyddas för mkt, och det är säkert Victoria medveten om. Nu är en mamma mer skyddande än en pappa i allmänhet. Dessutom är vi mer oroliga vid 40 år än 20, för att inte tala om vid 60 och 80!


 6. PernillaA skriver: 9 november, 2016

  Vad är poängen med att handla och gå på skansen innan öppningstiderna, det blir hon ju knappast vanlig av.


 7. Anna skriver: 9 november, 2016

  Dom säger att dom vill vara “vanliga” lever så skyddat så dom har ingen aning hur det är .. tur Daniel och Sofia kom in o rör om lite:-)


 8. Tussen skriver: 9 november, 2016

  I Ockelbo finns inget Coop. Här har vi ICA! Rätt skall vara 🙂


 9. Eva Stråhlén skriver: 9 november, 2016

  Trevligt inslag måste jag säga. De är verkligen duktiga att hantera situationer. ♡♡♡


 10. Anitha Olofsdotter-Sandstedt. skriver: 11 november, 2016

  Ers Kungliga Högheter.
  Jag tycker att det är helt underbart,att Prins Daniel,tar med sin dotter
  på helt vanliga vardags sysslor,som vi vanliga människor gör i vår vardag.
  Jag tror att det kan va bra,för vår framtida Drottning,att få ha upplevat det.Och jag tror att prinsessan Estelle,blir lyckligare att inte va så hårt,hållen med dom kungliga reglerna,som finns i de kungligas vardag.
  Fortsätt med det Prins Daniel,din dotter kommer att må väldigt bra av det.
  Lycka till i framtiden.


  1. Ronald skriver: 11 november, 2016

   Socialturism kallas det för, när privilegierade kikar på “vanligt” folks liv och leverne men på ett sätt så att de slipper beblanda sig.

   “Vanligt” folk åker i privata, avstängda tunnelbanevagnar omgiven av SÄPO. “Vanligt” folk handlar innan öppning ifred för all trängsel?

   De gör det bästa av situationen men man ska inte ge det en större betydelse av vad det är.


 11. EH skriver: 11 november, 2016

  allt föräldraskap är väl i grund o botten 1 FÖRHANDLING mellan mor o far betr vad man gör & hur

  är barnet kungligt finns av naturliga skäl en 3epart m i bakgrunden (hovet-inkl regent m sista ordet) både som gifta & skilda
  så länge barnet är omyndigt

  D som levt 1 vanligt liv som barn/vuxen har 1naturlig riskbedömnings-förmåga utifrån livserfarenhet
  i högre grad än V som alltid levt i “skyddad verkstad” med uppvaktning som lägesbedömt ÅT henne
  därför märks viss naivitet hos yngre hkhare ibland


 12. Cedric krook Eddy skriver: 28 november, 2016

  Hej alla på Svensk Damtining jag Holler med Johanna Lejon där jag jobbar med Prinsessan Estelles Uppfostran jag hjälper Victora att få Estelle i det Kungliga Världen av Cedric Krook Eddy Expert Läkare inom Kunligeter


Annons

Laddar