Victorias och Daniels hemliga uppgörelse

Prins Daniel och kronprinsessan Vctoria har gjort en hemlig uppgörelse om dottern Estelle. Svensk Damtidning vet mer.
Princess Estelle

Kronprinsessan Victoria, 39, och prins Daniel, 43, hade varit ett par i mer än tolv år när prinsessan Estelle, 4, kom till världen i februari 2012 och det var nog ingen slump att det fick ta sin tid. Att vara gift och skaffa barn med en kronprinsessa är inte det enklaste. Daniel och Victoria har behövt prata igenom såväl barnuppfostran som hur mycket ”vanlis” Estelle ska tillåtas vara. Enligt vad Svensk Damtidning erfar har de en hemlig uppdelning, där Daniels uppgift är att lotsa in Estelle i den vanliga världen, som vi andra tar för given. Victorias uppgift är istället att guida henne i rollen att vara kunglig. Hon ska ju trots allt bli Sveriges drottning en dag. Att Daniel och Victoria har en väldigt fin kemi och är väldigt samspelta kan alla som mött dem skriva under på, men det finns också kulturkrockar, som kommer sig av deras helt olika uppväxter.

Estelle-ibl

– Prins Daniel vill verkligen att Estelle ska få en så vanlig uppväxt som möjligt. Men ibland tycker Victoria att han går lite väl långt i sin iver och det skapar irritation dem emellan, säger en person med god insyn till Svensk Damtidning.

– Victoria var exempelvis inte jätteglad när Daniel lät Estelle åka tunnelbana mitt under rusningstrafik förra våren. Hon blir orolig att något ska hända, trots att Säpo är med.

Besöket under jord var säkert ett spännande inslag i Estelles liv. Hon som annars alltid blir runtskjutsad i stora bilar med tonade rutor. Men nu fick hon veta vad de andra barnen på förskolan pratar om när de har åkt tunnelbana.

Princess Estelle congratulates Grandfather.

Att handla är en annan sak som Daniel vill lära sin dotter. Han och Victoria behöver ju inte bekymra sig om matinköpen själva om de inte vill, och Estelle har därför fått följa med till både Ica Borgholm och Coop i Ockelbo. Men höjdpunkten var ändå när hon i våras fick betala med egna pengar på Apoteket Kronan i Mood Gallerian i centrala Stockholm. Ett ögonvittne berättar för Svensk Damtidning att hon såg så stolt och glad ut! Och kanske var det lite extra roligt att morfar kungen fanns på mynten…

Victoria vill också att Estelle ska lära sig allt detta, men det som skiljer henne från Daniel är att hon ofta gör saker före öppning eller efter stängning, som när hon tog med Estelle till Skansen en tidig morgon förra året. Daniel bryr sig däremot inte om det är fullt med folk. När han och Estelle klev in på Apoteket var klockan runt fem en fredagseftermiddag och hela gallerian var proppfylld med folk som just hade slutat jobbet.

Princess Estelle first day at pre-school

Konflikt eller inte. Att Daniel tar med Estelle på ishockey, kör henne till dansträningen, hänger på Kulturhusets Rum för barn och tar med henne på pizzeria och på Junibacken, gör ju Estelle till en liten prinsessa med koll. Hon står med en fot i varje värld och det blir också hennes styrka som drottning.

Av: Anna von Koch.

Foto: Stella Pictures, Ibl.