Victorias och Daniels kamp – krisen bakom kärlekslyckan

kronprinsessan victoria prins daniel
I dag är det svårt att förstå den otroliga kärlekskamp som utspelade sig bakom kulisserna då kronprinsessan Victoria år 2002 blev ett par med sin PT, Daniel Westling från Ockelbo. I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar man nu om krisen bakom lyckan.
Annons

Det är många som känner till kärlekshistorien mellan mannen av folket, Daniel, och kvinnan av börd, Victoria. Vi har hört den otaliga gånger. Hur kronprinsessan år 2001, på lillasystern Madeleines rekommendation, började träna på lyxgymmet Master Training på Regeringsgatan. Hur hon där träffade Daniel Westling, Ockelbosonen som ägde gymmet och som också agerade personlig tränare till vissa av gymmets kunder. Hur de klickade med varandra direkt, och senare började umgås. Hur de gick på bio och åt middag. Hur de senare förälskade sig. Förlovade sig. Gifte sig och fick två små barn, prinsessan Estelle och prins Oscar. Hur de levde lyckliga alla sina dagar i det solgula Haga Slott i Hagaparken.

Annons

Annons

Men det många inte vet är att den här kärlekslyckan föregicks av en stor kris. En kris som varade i flera år. En kris som påverkar kronprinsessan Victoria och Daniel än i dag. Om detta berättar man i det nya avsnittet av podcasten Svensk Dam Doku.

När Victoria och Daniel blev ett par 2002 förvånades många över deras förhållande. Så också många i parets innersta krets.

Daniel
Maj 2002. Första bilden på Daniel Westling efter att det uppdagats att han är kronprinsessans nya pojkvän.

2004 rapporterade kvällstidningen Expressen om att flera källor sagt att kungen och drottningen helst vill att Victorias förhållande med Daniel ska ta slut. Orsaken ska ha varit är att kungaparet tyckte att Daniel Westling hade dålig social kompetens och att hans allmänbildning var för låg.

Annons

Daniel och Victoria 2003
Sensommar 2003, en av de första bilderna på kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Kärlekskrisen, som bland annat handlade om hur Daniel behandlades av kretsen kring kungafamiljen och medierna, varade i flera år, och tog sig i uttryck på många olika sätt. Allt om detta hör du i nya podcastavsnittet Victoria och Daniel och krisen bakom kärlekslyckan.

Svensk Dam Doku

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Victorias och Daniels kamp – krisen bakom kärlekslyckan”

 1. Anna skriver: 31 januari, 2020

  Bättre man kunde hon inte fått, heja Daniel:-)


 2. Kristina skriver: 31 januari, 2020

  Och vad tycker kungen och Silvia nu? Utåt sett kommer dom bra överens. Bra att Victoria var så envis!


 3. Monarkist skriver: 31 januari, 2020

  De är ett härligt par. De två gör båda ett så proffsigt och gediget intryck. Och ett kärleksfullt intryck. Daniel känns tryggare än tryggast, i alla avseenden.


 4. Gunnel skriver: 31 januari, 2020

  Jag tycker att det är onödigt att dra upp detta, för det är i grund och botten mest illasinnat skvaller som riskerar att såra både Victoria och Daniel. Fast med lite tur läser de inte Svensk Dam.

  Håller med Anna, Daniel är en toppenman för Victoria!


 5. PernillaA skriver: 31 januari, 2020

  Gunnel instämmer och när man ser detta trevliga par som uppenbarligen är mycket förälskade känns det väldigt onödigt och vad som pågick bakom kulisserna vet ingen heller


 6. HH skriver: 31 januari, 2020

  Han är en fantastisk make och pappa, det syns i alla bilder man sett. Det är något nästan sagolikt i kronprinsessfamiljen. Jag önskar denna familj all lycka i alla sina dar.


  1. Ulla Lundell skriver: 31 januari, 2020

   Kronprinsessparet har många plikter och andra saker att ta hand om och de gör ett mycket bra arbete med det. De är båda mycket proffsiga och kunniga i många olika frågor. Vad som är hemma på Haga slott är deras privata.

   Ulla


 7. Elna skriver: 31 januari, 2020

  Bra att Viktoria valde en fantastisk man och inte någon östermalmsfjant.


  1. konsttanten skriver: 31 januari, 2020

   Instämmer helt!


 8. Daga skriver: 31 januari, 2020

  Äktenskap är som Balder på Liseberg, den där gamla åkattraktionen de trilskas med att behålla kvar år efter år.För det första gjort av gediget trä.Sen går det upp och sen går det ner, ibland lite lugnare ibland med sådan fart att man tappar andan och sansen och vill hoppa av eller åtminstone finna en sekunds normal andning innan det går utför igen!Paniken kommer…är det inte över snart! När tar resan slut? Efteråt….då skrattar man lite det var ganska kul ändå och hisnande vad fort det gick.Daga (snart gift i 48)


 9. Monarkist skriver: 3 februari, 2020

  Det är roligt att läsa din kommentar, Daga. Den får mig att le. I övrigt: Daniel och Victoria gör ett toppenarbete. Jag hoppas att kronprinsessparet och deras barn får ha sitt privatliv på Haga ifred. Victoria och Daniel delar med sig i form av små filmsnuttrar av vad de och barnen gör på fritiden ibland. Det räcker.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar