Victorias och Daniels kamp – krisen bakom kärlekslyckan

kronprinsessan victoria prins daniel

I dag är det svårt att förstå den otroliga kärlekskamp som utspelade sig bakom kulisserna då kronprinsessan Victoria år 2002 blev ett par med sin PT, Daniel Westling från Ockelbo. I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar man nu om krisen bakom lyckan.

Det är många som känner till kärlekshistorien mellan mannen av folket, Daniel, och kvinnan av börd, Victoria. Vi har hört den otaliga gånger. Hur kronprinsessan år 2001, på lillasystern Madeleines rekommendation, började träna på lyxgymmet Master Training på Regeringsgatan. Hur hon där träffade Daniel Westling, Ockelbosonen som ägde gymmet och som också agerade personlig tränare till vissa av gymmets kunder. Hur de klickade med varandra direkt, och senare började umgås. Hur de gick på bio och åt middag. Hur de senare förälskade sig. Förlovade sig. Gifte sig och fick två små barn, prinsessan Estelle och prins Oscar. Hur de levde lyckliga alla sina dagar i det solgula Haga Slott i Hagaparken.

Men det många inte vet är att den här kärlekslyckan föregicks av en stor kris. En kris som varade i flera år. En kris som påverkar kronprinsessan Victoria och Daniel än i dag. Om detta berättar man i det nya avsnittet av podcasten Svensk Dam Doku.

När Victoria och Daniel blev ett par 2002 förvånades många över deras förhållande. Så också många i parets innersta krets.

Daniel

Maj 2002. Första bilden på Daniel Westling efter att det uppdagats att han är kronprinsessans nya pojkvän.

2004 rapporterade kvällstidningen Expressen om att flera källor sagt att kungen och drottningen helst vill att Victorias förhållande med Daniel ska ta slut. Orsaken ska ha varit är att kungaparet tyckte att Daniel Westling hade dålig social kompetens och att hans allmänbildning var för låg.

Daniel och Victoria 2003

Sensommar 2003, en av de första bilderna på kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Kärlekskrisen, som bland annat handlade om hur Daniel behandlades av kretsen kring kungafamiljen och medierna, varade i flera år, och tog sig i uttryck på många olika sätt. Allt om detta hör du i nya podcastavsnittet Victoria och Daniel och krisen bakom kärlekslyckan.

Lyssna på hela avsnittet här!

Svensk Dam Doku

Foto: TT