Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels hemliga gömställe – därför håller grannarna tyst

04 jul, 2020, 08:00 
AvEmma Sanderberg
Daniels barndomshem har verkligen blivit hela kronprinsessfamiljens fristad. Och det är tack vare alla grannars tysta överenskommelse som det har blivit så.
Annons
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!Brand logo
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!

Ockelbo. Det lilla samhället i Gästrikland där Daniel är född och uppvuxen ligger bara två timmars bilresa norrut från Stockholm. I ena änden av byns huvudgata ligger kyrkan och i andra änden missionshuset. Däremellan finns Ica, Coop och Systemet. Det är inte stort, Ockelbo, men desto mysigare.

Närheten till sjöarna, ängarna och skogen gör samhället till en riktig idyll. Det är inte konstigt att kronprinsessan Victoria gärna åkte upp till Ockelbo istället för att vara kvar i Stockholm när förhållandet mellan Daniel tog fart. Daniels föräldrar, Olle och Ewa Westling, bor kvar i det röda kedjehuset som Daniel växte upp i och barndomshemmet har alltid känts som en trygg oas för kronprinsessparet.

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gjorde ett tre dagar långt officiellt besök i Ockelbo efter bröllopet.

Ockelbo är Victorias och Daniels fristad

För det är inte bara Daniels föräldrar som stått emot all press från media genom åren, utan grannarna runtom har även de tyst kommit överens om att Victoria och Daniel ska få vara ifred när de besöker Daniels hemort. Många tonar ner allt ståhej och låter kronprinsessfamiljen gå in på Ica och handla som vilken familj som helst. Som Daniel tidigare i sagt i flera intervjuer:

“Jag tror det finns en speciell Ockelboanda som bygger på att Ockelboborna är mycket genuina och bryr sig om varandra”

Och kanske är det så att Ockelboborna gemensamt beslutat att hur stolta de än är över att Victoria och Daniel har ett sådant starkt band till samhället, är det allra viktigaste att de ser Ockelbo som en fristad.

Lyssna! Vad säger Victoria egentligen till Daniel?Brand logo
Lyssna! Vad säger Victoria egentligen till Daniel?
Annons