Victorias och Daniels nya beslut inför sommaren

victorias och daniels beslut

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kan inte längre visa upp barnen på kungliga högtider, eftersom allting är inställt på grund av coronaviruset. Nu har de därför hittat ett nytt sätt att nå ut till svenska folket!

Ingenting är sig likt just nu. Varken i den kungliga världen eller i världen i stort. Alla stora högtidstillfällen ställs in, på grund av coronaviruset. Först ut var en representationsmiddag på slottet, sedan Victorias namnsdagsfirande och kungens födelsedagshyllning på Yttre borggården.

Många hade förstås hoppats att Victoriadagen skulle kunna bli av, som planerat. Men även den påverkas. Under tisdagen kom ett pressmeddelande som berättade att Victoriakonserten kommer att äga rum, men utan publik. Och frågan är om kronprinsessan kommer att vara på plats, eller om hon också kommer att följa artisternas framträdanden hemma från tv-soffan.

– Det kommer inte ett bli ett traditionellt firande, som vi är vana vid. Kronprinsessan Victoria kommer att firas men vi ser över möjligheterna, har hovets informationschef Margareta tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Victoria bjöd hem fotograferna till Haga

Men i takt med att allting ställs in så har Victoria och Daniel utvecklat en ny strategi, för att svenska folket åtminstone ska få se dem på distans. Det handlar alltså om bilderna – både på dem själva men också på barnen, Estelle och Oscar.

Förra veckan valde nämligen kronprinsessan att bjuda hem ett gäng fotografer till Haga. Och det var varken någon ny födelsedagsbild eller officiellt porträtt som skulle fotas! Nej, istället uppmärksammade familjen den internationella världsbidagen – i vita dräkter och gula skyddshandskar!

Prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria sköter om sina bin på Haga.

Så här kul kan man ha när man har bin!

Att anordna en sådan här fotografering, som inte arrangeras med anledning av någon större högtid, är olikt Victoria och Daniel. De vill helt enkelt att svenska folket ska få möjlighet att följa Estelle och Oscar, trots att de kungliga evenemangen ställs inte. När de dessutom låter sig fotograferas hemma på Haga blir bilderna förstås också mer personliga.

Victoria Oscar Estelle
Det här ger även hopp inför sommaren. Och troligtvis kommer vi att få se ännu fler bilder på Estelle och Oscar i mer avslappnade sammanhang.
Foto: TT