Victorias och Daniels nya relation: "Den är helt förändrad"

Victorias och Daniels nya relation

Victoria och Daniel både lever och jobbar ihop, och pandemitiden ser ut att ha gjort dem än mer sammansvetsade.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 36?
Slå på ljud

Tänk att kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar hela 20 år som par – att det är så lång tid är nästan lite svårt att fatta!

Men det var ju år 2001 som kronprinsessan klev in på gymet Master Training i Stockholm och fick Daniel Westling som sin personlige tränare.

Hon var 24, och han var 28. De blev vänner och sedan mycket mer, och ryktet säger att första dejten ägde rum i samband med en Britney Spears-konsert.

LÄS MER: Drottning Silvia på mingel med väninnorna och ICA-Stig!

Victoria och Daniel på biodejt 2003.

Aftonbladet/TT

– Ganska tidigt ville vi tro att det skulle bli vi. I alla fall jag, sa Victoria långt senare.

Och Daniel sa:

– Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon. Jag blev kär helt enkelt och att kärleken var besvarad kändes tydligt.

Romantiska dejterna ute på stan

Sedan dess har de varit kungafamiljens eget powerpar. Kronprinsessan har fyllt 44, och prins Daniel blev just 48. De har firat stålbröllop och de är stolta föräldrar till prins Oscar, 5, och prinsessan Estelle, 9.

Och då och då kan de unna sig en barnfri kväll, som häromhelgen när Victoria och Daniel tog på sig festskorna och gav sig ut på stan, för att fira miljardären och gode vännen Richard Båge som fyllde 50 år och hade stort party på en stilig adress i centrala Stockholm.

Så 20 år som par och elva år som gifta. Victoria och Daniel både lever och arbetar tillsammans och under pandemin har de tillbringat i princip all sin tid på hemmaplan ihop.

Sida vid sida har de haft sina videomöten vid matsalsbordet på Haga. En väldigt speciell period, som för alla andra, och en period som sannolikt har gjort dem än mer sammansvetsade, både som par och som det kungliga superteam de är.

När man ser dem tillsammans slås man alltid av hur synkade de är: De gör sina entréer så smidigt, soligt och vältajmat.

Ja, utom kanske just den här dagen!

För även om de råkar vara Sveriges kronprinsesspar så är de ju också bara människor. Och den eftermiddag när de här bilderna togs verkar det ha funnits en liten, sekundsnabb oenighet om hur de skulle hålla i varandra.

Gulliga missen som blev en snackis

Kronprinsessan Victoria prins Daniel 2021

Vad hände här, Victoria och Daniel?

Foto: Henrik Montgomery/TT

Bilderna skildrar dock bara verkligheten i detta enda ögonblick, och allting rätade upp sig oerhört fort. Sekunderna efteråt gick Victoria och Daniel arm i arm. Målet för dagen var konsthallen Accelerator på Stockholms universitet, en plats där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts.

Kronprinsessparet fick ta del av nya infallsvinklar på vårt framtida jordbruk, vart samhällsbyggande och på hur vi ska leva vara liv. Det vill säga vår tids stora utmaningar.

När de så småningom landade hemma vid köksbordet på Haga slott, så var det förhoppningsvis med många nya intryck och insikter kring dessa livsviktiga frågor. Och förhoppningsvis kunde de också le lite åt det där knasiga ögonblicket när de först inte kunde enas om hur de skulle hålla i varandra!

Sveriges kungliga powerpar.

Henrik Montgomery/TT

LÄS MER: Efter privata bilden – reaktionerna på prins Daniels nya look!

LÄS MER: Victoria och Mette-Marit på privat semester på Gotland!

LÄS MER: Den nakna sanningen! Så långa – och korta – är kungligheterna

Foto: TT