Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels önskan inför dopet

01 maj, 2012, 09:23 
Agneta Nisbeth
Annons

Visst var det härligt att få se den söta prinsessan Estelle igen – och snart är det dags för dop i Slottskyrkan.

Annons

I måndags kunde de som kommit till Kungliga slottet för att gratulera kung Carl Gustaf på födelsedagen också se prinsessan Estelle, som här hålls upp av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Förmiddagsdräkt

Den 22 maj är det som bekant dags för dop av prinsessan Estelle, klockan 11.00 börjar gästerna att anlända till Slottskyrkan och dopet börjar sedan vid 12.00.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Efteråt blir det mottagning i Bernadottevåningen på Kungliga slottet. Enligt hovets hemsida är klädseln förmiddagsdräkt för damerna och jaquette eller mörk kavaj för herrarna.

Önskan inför dopet

Kronprinsparet skriver själva på hovets hemsida om sin önskan inför dopet, att vi tänker på deras bröllopsstiftelse:

Annons

– Varmt tack för alla vänliga hälsningar och gratulationer med anledning av Prinsessan Estelles födsel och dop. Vi uppskattar verkligen ert stöd och att så många delar vår glädje. Vi har tyvärr inte möjlighet att tacka alla personligen för den överväldigande mängd gratulationer och gåvor som vi har fått. Till alla som har hört av sig angående gåvor till dopet, är vi tacksamma om ni har vår bröllopsstiftelse i åtanke. Bröllopsstiftelsens syfte är att främja god hälsa och motverka utanförskap bland barn och ungdomar i Sverige.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons