Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels oro för barnen efter larmen om stök på Manilla: "Otrygga"

11 sep, 2022, 08:00 
Indra Nordemar

Det har kommit in oroväckande uppgifter om Estelles och Oscars skola.

Annons
Därför är Estelle och Oscar så olika!Brand logo
Därför är Estelle och Oscar så olika!

2018 valde kronprinsessan Victoria och prins Daniel Campus Manilla som skola till prinsessan Estelle, där även lille prins Oscar började i år.

Skolan belägen på Djurgården är högt eftertraktad bland Sveriges näringslivstoppar, miljonärer och kungligheter. Bara i fjol stod 11 000 barn i kö, varav 1 000 till förskoleklass.

Men nu rapporterar Expressen om att flera barn känner sig "otrygga" på skolan.

Hård kritik mot Estelles och Oscars skola Campus Manilla

Det har tidigare stormats kring Campus Manilla. Samma år som Estelle började tvingades skolans första rektor bort, vilket ledde till en konflikt bland flera av elevernas inflytelserika föräldrar. Det kom också in anmälningar till Skolinspektionen om kränkningar och "kaos" i undervisningen.

Annons

Men bristerna åtgärdades och en bättre miljö upplevdes igen. Men nu verkar det ha uppstått nya brister, vilket enligt Expressen lett till att elever inte trivs.

Skolan Campus Manilla på Djurgården, centrala Stockholm.

Redan i våras skickades ett brev, signerat flera högt uppsatta personer, in till rektorn om att det förekommer "grupperingar och dålig gemenskap, hård jargong, stök och fysiska kränkningar på skolan", skriver tidningen.

Sedan dess ska många föräldrar ha valt att flytta sina barn från skolan.

Rektorns svar efter föräldrarnas protest

Skolans nuvarande rektor Robert Mellander menar däremot att skolmiljön och gemenskapen generellt är "jättebra".

– Det är en skola med nästan 800 elever och fungerar otroligt bra i de flesta fall, men så kan det uppstå situationer som inte är bra och då jobbar vi med det. Det är en del av skolans vardag, säger han till Expressen.

Victoria och Daniel på väg till Manilla för Estelles första skoldag 2018.

Han forsätter:

– Det vi möter med ungdomar är att man kanske inte säger så snälla saker till varandra, att man blir ovänner eller inte respekterar arbetsron tillräckligt. Det kan vara i både undervisningssammanhang, i korridorer och på skolgården. Det kan vara olika situationer beroende på ålder och mognad.

Mellander menar vidare att Campus Manilla ständigt jobbar ”förebyggande, främjande och åtgärdande”.

Ja, vi får verkligen hoppas att barnen på skolan inte mår dåligt, inklusive Estelle och Oscar! Uppgifter som ovan måste verkligen vara oroväckande för vilken förälder som helst.

Foto: TT

Annons