Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias och Daniels ovanliga beslut – skapar skriverier utomlands

Victorias och Daniels ovanliga beslut – skapar skriverier utomlands

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog ett beslut som inte hör till vanligheterna.

3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena
1:10

Efter reklamen: 3 svar efter hovets dementi om skilsmässoryktena

(1:10)

Slå på ljud

I början av året bestämde sig kungahuset för att gå ut med en offentlig dementi kring de omfattande skilsmässorykten som spreds om kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Den 19 februari publicerade kungahuset ett uttalande från kronprinsessparet på Instagram:

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.”

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels ovanliga beslut – skapar skriverier utomlands

I SVT:s Året med kungafamiljen förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren varför man valde att offentligt dementera ryktena.

Det är nämligen mycket ovanligt att kungahuset överhuvudtaget kommenterar rykten.

– Det höll på i ungefär 14 dagar. Där kom vi till någon form av brytpunkt där vi märkte att de här ryktena, falska ryktena, som framförallt var i sociala medier, de fick en ny snurr och stannade inte av, säger Margareta Thorgren i programmet och fortsätter:

– Då valde vi att gå ut med en offentlig dementi ifrån kronprinsessparet. Och syftet med det var ju att få slut på de här falska ryktena och sen naturligtvis att värna familjen.

Året med kungafamiljen sänds i SVT klockan 20.00 tisdag 20 december och finns tillgängligt på SVT Play från 02.00 samma dag.

Året med kungafamiljen SVT 2022

Hovet gick ut och dementerade skilsmässoryktena om Victoria och Daniel för att värna familjen, berättar hovets informationschef i SVT:s Året med kungafamiljen.

Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Nu tas kronprinsessparets ovanliga beslut upp i utländsk media.

Bland annat har Danska Billedbladet återgett Margareta Thorgrens uttalande i Året med kungafamiljen i en artikel som publicerades på sajten på lördagen.

Prinsessan Leonore, prinsesan Madeleine, Chris O´Neill, Prins Daniel och kronprinsessan Victoria tittar på kortegen med prins Carl Philip och prinsessan Sofia efter vigsel i Slottskyrkan 13 juni 2015.

Kungafamiljen brukar vanligtvis inte kommentera rykten.

Foto: Patrik C Österberg/TT

Det är inte bara svenska kungahuset som brukar avstå från att kommentera rykten. Exempelvis har det varit mycket tyst från det brittiska kungahuset efter att den omtalade dokumentärserien Harry & Meghan hade premiär på Netflix.

Harry & Meghan

Brittiska kungahuset har inte velat kommentera serien om prinsparet.

Foto: TT